Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ


Η Ομάδα Γυναικών Σπατών-Αρτέμιδος (μέλος της ΟΓΕ) και το Σωματείο Συνταξιούχων Αρτέμιδος και περιχώρων, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, στο πλαίσιο των
περικοπών-μείωση δαπανών των κοινωνικών παροχών, επιδιώκει την συγχώνευση και μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ σε άλλη περιοχή. Ήδη ορισμένες υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί.




Το συγκεκριμένο σχέδιο συγχώνευσης ήταν ήδη γνωστό στη Δημοτική Αρχή η οποία αδιαφόρησε.
Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Σπάτων, εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους (εργαζόμενους-συνταξιούχους-αυτοαπασχολούμενους-αγρότες). Σε μια τέτοια περίπτωση, η πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ.

Η Σημερινή κυβέρνηση, πιστή στις επιδιώξεις ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων, όχι μόνο προχωρά σε μεγάλες περικοπές σε Υγεία-Κοινωνική ασφάλιση-Πρόνοια, σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, αλλά ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα δυσκολεύοντας ακόμη και τη φυσική πρόσβαση στις υπηρεσίες.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Καμιά απόλυση εργαζομένων. Καμιά υποχρεωτική μετάταξη. Καμιά κινητικότητα. Καμιά δυσμενής μεταβολή εργασιακής κατάστασης σε όλα τα επίπεδα. Απόλυτος σεβασμός στους όρους προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Όχι στη συγχώνευση-κλείσιμο υποκαταστημάτων. Όχι στη συρρίκνωση δομών και αντικειμένων. Όχι στην ιδιωτικοποίηση τομέων-υπηρεσιών των ασφαλιστικών ταμείων και στο ξεπούλημα κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Να ενεργήσει άμεσα για την αποτροπή της μεταφοράς των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Καλούμε τα Σωματεία, τους Φορείς, τις Ενώσεις, τους Συλλόγους και τους κατοίκους των περιοχών μας, να σταθούν στο πλευρό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου