Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Τελικά ο Τσίπρας απέλυσε την Ράνια Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση

Ανακοίνωση Μαξίμου: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση
της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου»Με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας γνωστοποιήθηκε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απομάκρυνε την υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση.





«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.
Επί της ουσίας, πρόκειται για εκπαραθύρωση της κυρίας Αντωνοπούλου, αφού η εξωκοινοβουλευτική υπουργός αρνήθηκε να υποβάλλει την παραίτησή της.

Είχε προηγηθεί μια κυνική δήλωση της Ράνιας Αντωνοπούλου με την οποία η τέως-πλέον- υπουργός έλεγε ότι θεωρούσε πως η επιδότηση ενοικίου των 1.000 ευρώ μηνιαίως είναι μέρος του υπουργικού μισθού, δήλωνε ότι δεν παραιτείται προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση του πρωθυπουργού και υποσχόταν να επιστρέψει στο δημόσιο τα χρήματα που εισέπραξε σαν... επιδοματούχος.

Στη μεσημεριανή δήλωσή της, σχεδόν 48 ώρες αφού έγινε γνωστό ότι έπαιρνε από τα δημόσια ταμεία επίδομα ενοικίου, η κυρία Αντωνοπούλου παραδεχόταν ότι έχει λάβει 23.000 ευρώ -αν και στο πόθεν έσχες δηλώνει ότι έχει άλλη κατοικία στην Αττική- αν και ψευδώς υποστήριζε ότι ουδέποτε είχε υποβάλει αίτηση για να εισπράξει το επίδομα. Οπως αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα από το protothema.gr, η κυρία Αντωνοπούλου είχε κάνει αίτηση για να πάρει το επίδομα ενοικίου στις 11 Απριλίου του 2016. Λίγο μετά την αποκάλυψη της νέας αναληθούς δήλωσής της, η Ράνια Αντωνοπούλου υποχρεώθηκε σε παραίτηση, επί της ουσίας εκπαραθυρώθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου