Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η πολεμική "Αρμονία"

Πρώτη Δημοσίευση: 17.02.2018
Στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 9.2.2018 για το θέμα "Αντιμετώπισης του θορύβου από το αεροδρόμιο", διαπίστωσα για μια ακόμη φορά την άσκοπη σπατάλη χρόνου και την ανικανότητα εύρεσης πρακτικής λύσης για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.
Κάναμε ένα συμβούλιο για ένα πρακτικό θέμα, για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που παράγεται από το αεροδρόμιο.




Εμφανίστηκαν σύλλογοι και σωματεία, που κανονικά δεν έπρεπε ούτε να περνάνε το κατώφλι του δημαρχείου, άνθρωποι υπέργηροι, άσχετοι και αμόρφωτοι για το συγκεκριμένο θέμα! Άνθρωποι οι οποίοι προτάσσουν μια δήθεν ευαισθησία που πιο πολύ, από ότι κατάλαβα, έχει να κάνει με προσωπικά συμφέροντα παρά με το πρόβλημα αυτό κάθε αυτό.
Το υπερβολικά απογοητευτικό είναι ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν και επιστήμονες, τεχνοκράτες που κατέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να οδηγήσουν την όλη έρευνα στην πραγματικότητα.
Είναι σαν να επιβλέπει ο μηχανικός μια οικοδομή και την στιγμή που έρχονται οι μπετονιέρες να μην παίρνει δοκίμιο του μπετού για έλεγχο. Ή να σε σταματάει ο τροχονόμος στον δρόμο γιατί του φάνηκε ότι έτρεχες. Όλα στο περίπου και κατ' εκτίμηση, στηριζόμενοι σε μετρήσεις που μας δίνει ο ίδιος ο ελεγχόμενος. Πως είναι δυνατόν να ελεγχθεί ο ελεγχόμενος τον εαυτό του;

Μέσα σε όλη την διάρκεια των ετών που δραστηριοποιούνται αυτοί οι σύλλογοι και κρατούν ομήρους τους κατοίκους με την προοπτική της αντικειμενικής διαχείρισης του προβλήματος, είχαν όλη την δυνατότητα να έχουν προμηθευτεί τα κατάλληλα μηχανήματα μέτρησης και να έχουν καταγραμμένο με νούμερα και όχι με λέξεις το πρόβλημα με ακρίβεια.
Μάλιστα, από ότι έχω πληροφορηθεί, στο παρελθόν έγιναν και έρανοι για την απόκτηση τέτοιων μηχανημάτων. Αλλά τότε αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι ήταν νέοι και μαχητικοί.
Σήμερα το μόνο που τους ενδιέφερε, στην διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν να αποκαταστήσουν το "χαμένο" γόητρο τους και να επιτεθούν στο Δήμαρχο, άγνωστο για ποιο λόγο.

Σήμερα μπορούν να γίνονται αυτές οι μετρήσεις με ένα κινητό τηλέφωνο!

Τα Δημοτικά Συμβούλια δεν εντευκτήρια για λογοτεχνία αλλά σοβαρές συνεδριάσεις με μοναδικό σκοπό την λύση πρακτικών προβλημάτων.

Ο νομοθέτης δεν έχει βάλει τον Δήμαρχο να παίρνει αποφάσεις μόνος του. Έχει προβλέψει την ύπαρξη ολοκλήρου Δημοτικού Συμβουλίου, φορέων, τον διορισμό Συμπαραστάτη του Δημότη ﹣που ευτυχώς στον δικό μας Δήμο (ανόμοια με άλλους Δήμους) είναι πολύ δραστήριος και αποτελεσματικός﹣ και της διαβούλευσης για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου.
Αλλά τα συγκεκριμένα άτομα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παγιδεύουν τον Δήμαρχο και να τον ωθούν σε αποφάσεις που τους συμφέρουν. Αυτός είναι και ο λόγος της μεμονωμένης αντιπροσώπευσης τους στο γραφείο του από 1-2 άτομα που έχουν γίνει ανεξέλεγκτα.Έφτασαν στο σημείο να καταφερθούν απροκάλυπτα εναντίον του για λόγους που δεν έχουν καμία αξία.

Λυπάμαι αλλά, με όλα αυτά που βιώνω στην διάρκεια των συνεδριάσεων, παραμένω να επιθυμώ την λήξη της θητείας μου ως Δημοτικού Συμβούλου γιατί αντιλαμβάνομαι τις χειραγωγήσεις και την μηδαμινή δύναμη επιρροής που έχω εγώ και οι συνάδελφοι μου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: 

11 σχόλια:

  1. ΦΊΛΕ ΜΑΡΛΑΝΤΗ ΣΥΓΝΏΜΗ ΑΛΛΆ ΕΔΏ ΔΙΑΠΡΑΤΕΙΣ ΜΕΓΑ ΣΦΆΛΜΑ!!!
    ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΕΣ ΌΤΙ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΆΝΕΙ ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΌΝΗ ΕΥΘΎΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΚΑΙ ΌΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ!!!!!
    ΑΝ ΕΜΕΊΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΦΑ Η ΒΉΤΑ ΛΌΓΟ ΈΧΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΣΤΙΓΜΉΣ ΦΑΝΕΊ ΑΝ ΆΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΦΤΑΊΝΕ ΚΑΘΌΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΌΛΟΥ ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ!!!
    ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΕΙΣ ΌΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Η ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΌΝΗ ΕΥΘΙΝΗ ΗΜΏΝ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΗΜΩΝ!!!!ΤΏΡΑ ΑΝ ΕΜΕΊΣ ΑΛΛΟΎ ΤΙΡΒΑΖΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 34!!!ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ!!!!!!
    ΜΗ ΓΙΝΌΜΑΣΤΕ ΌΜΩΣ ΚΑΙ ΧΥΔΕΟΙ!!!
    ΦΤΑΊΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ (ΕΜΕΊΣ ΔΗΛΑΔΗ))ΒΑΡΑΜΕ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ (ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ )
    ΉΜΑΡΤΟΝ. .....
    ΜΗ ΓΙΝΌΜΑΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ. ..ΓΙΑΤΊ ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ!!!!
    ΚΑΙ ΕΓΏ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΏ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ. ..ΆΣ ΈΧΩ ΜΌΝΟ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ ρε μεθύστακα ΤΟΥΝΤΑ που μπαίνεις στην Ιστορία?
    Τραβα να ξεγραδαρεις καλά, 7-8 μήνες ακητης στο Αγιο Όρος και όταν συνέλθεις και επανέλθεις στον κόσμο των ζωντανών ξαναμιλάς. Ηλίθιος Βλάκας σαν τον Δ.Μαρκου δεν είσαι, αλλα είσαι μονιμα πιωμένος που σε κάνει χειρότερο και από τον Τάκα, Μητσοτιποτα, Μπεκα και τους τρεις μαζί, γιατί ποτέ δεν είσαι καθαρός.

    Ο Μαρλαντης αποδείχτηκε ο Μοναδικός Ηγέτης κανονικός που πέρασε από τα χωριά μας.
    Αντρίκεια ξεβράκωσε εκείνο το Πιθηκάκι τον Γιαννατο που δεν πάει ούτε μασέλα να βάλει, ο τσιφούτης μην ξοδέψει κάνα φράγκο τα κρατάει για την φυλακη που θα πάει, δεν θα την γλιτώσει με την απατη που έκανε.


    Τον Μητσοπουθενα τον τελείωσε, μαζι με τον Μπεκα Ζήση και την άλλη συμμορία θα πάνε και αυτοί φυλακή για τα οικοπεδάκια του 1εκτ ευρα που αγοράσαν, για να βάλουν μαζεμένα λεφτά στην τσέπη.

    Τώρα πάλι μόνος του καθάρισε την μεγάλη συμμορία απάτης ομοσπονδία και το σωματείο με την νοσοκόμα

    σας τελειωσε Όλους είναι ο μοναδικός που αξίζει να είναι Δήμαρχος αλλα δεν θέλει ούτε να σας ξαναδεί ίσως για αυτό και είναι τόσο δυναμικός και ξεκάθαρος με όλους και Όλα.


    Βάρδα μην κατεβεί για Δήμαρχος μόνος του θα πάρει 98 τα εκατό την πρώτη κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζει να τον δεις και Δημοτικό Συμβουλο του Δημήτρη Μάρκου!!!!!
      ΠΑΠΑΡΑ!!!!

      Διαγραφή
    2. Γιατί τελευταία τους βλέπω πολύ πιτσι πιτσι και μιτσι μιτσι!!!!!!!!!
      ΠΑΠΑΡΑ!!!!!!

      Διαγραφή
  4. ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΟΙ ΠΑΛΑΒΟΙ!ΠΟΣΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ!ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΙ,ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ;ANTE ΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕΕΕ ΠΟΥ ΨΟΝΙΖΗΣ ΟΥΣΙΕΣ Κ ΒΛΕΠΗΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Κ ΔΕΝ ΒΛΕΠΗΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ?

      ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΟΝΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΕ ΝΟΜΙΜΗ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ Κ ΕΙΜΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

      ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΛΟ ΚΙΝΗΤΟ 900ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΟΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ ΜΟΥ

      Διαγραφή
    2. ANTE ΜΠΡΑΒΟ!ΜΠΑΣ ΚΑΙ..''ΣΥΝΟΗΘΟΥΜΕ''!!!

      Διαγραφή
  5. ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΑΙ Κ@ΛΟ ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ...
    ΟΙ ΨΕΥΔΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΝΙΞΟΥΝ.. ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ@Λ@ΚΑ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ Ο ΚΑΡΦΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΜΑΓΚΑΣ Κ ΠΟΝΗΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕ.

      ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΤΑΓΗ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΕ ΠΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΒΟΥΡΟ ΧΕΛΩΝΑ Κ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΙΣΟΒΙΑ Η 20ΧΡΟΝΑΚΙΑ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ ΠΟΝΗΡΑ Ο ΚΑΡΦΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΜΗΝΗΣΗ Κ ΑΛΛΕ ΤΕΤΟΙΕΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ.

      ΨΕΥΤΙΚΗ ΜΗΝΗΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΕΧΗ ΠΕΣΗ ΕΙΝΑΙ 2ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Κ 500€ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΛΕΣ Ο ΚΑΡΦΑΚΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ 500?

      Η ΚΑΒΟΥΡΟ ΧΕΛΩΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ 20ΧΡΟΝΙΑ Κ ΠΑΝ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΑ 20ΧΡΟΝΙΑ? ΣΤΑ 12-10 ΧΡΟΝΙΑ?
      ΑΝ ΖΟΥΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΑΒΟΥΡΟΧΕΛΩΝΕΣ ΘΑ ΠΝΕ Κ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.

      ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΤΗΝΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ

      Διαγραφή
  6. TO ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Κ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ Χ3ΣΤ7Τ3 ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΟΤΑΝ ΕΣΚΑΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ Τ.Σ. ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ ΜΠΡΑΒΑΚΙ, ΕΜΠΗΞΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ Τ.Σ. ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΚ ΜΕΣΑ ΜΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΟΥΡΟ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΛΑΜΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕΣΑ.

    ΕΣΥ Μ@Λ@Κ@ ΑΣΧΤΕ ΜΑΡΛΑΝΤΗ ΟΡΜΗΞΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΑΠΑΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

    Η ΚΑΒΟΥΡΟ ΧΕΛΩΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ 20.000€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Κ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΛΗΤΗΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΓΙΟ.

    ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΣΟΥ ΑΣΧΕΤΕ ΞΕΣΚΙΣΕΣ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ 50 ΧΡΟΝΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΜΙΤΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.

    Η ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ Κ Η ΑΛΛΗ Η ΞΑΝΘΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΒΟΥΡΟ ΧΕΛΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΧΑΛΑΣΕΣ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου