Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΗΠΑ: Συναγερμός για πυροβολισμούς σε κολλέγιο στην Ουάσινγκτον

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί - Ερευνά το περιστατικό η αστυνομία - Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λανθασμένου συναγερμούΝέο περιστατικό πυροβολισμών στο Highline College
στο Des Moins της Ουάσινγκτον ερευνά η αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο, αποκλείοντας την περιοχή. Μαρτυρίες ανέφεραν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από το campus ή κοντά σε αυτό.





Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τυχόν τραυματισμοί, με την αστυνομία να ερευνά και το ενδεχόμενο και λανθασμένου συναγερμού.

«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε εντοπίσει κάποιον ύποπτο ή τραυματίες», ανέφερε ο άρχηγός της αστυνομίας του Κεντ, Jarod Kasner, στο Reuters.
Νωρίτερα, σε ανάρτηση του στην σελίδα του κολλεγίου στο Facebook αναφέρεται ότι δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, ότι σφραγίστηκαν πόρτες και παράθυρα και ότι η αστυνομία έσπευσε στο σημείο.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μην πλησιάσει κανείς στο campus. Προς το παρόν άγνωστο παραμένει αν οι πυροβολισμοί έχουν σημειωθεί εντός ή κοντά στο κολλέγιο.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση των κτιρίων. Άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό αναρτούσαν αγωνιώδη μηνύματα και βίντεο στα social media που δείχνουν αυτοσχέδια εμπόδια με καρέκλες και θρανία πίσω από τις πόρτες και περιμένοντας στο σκοτάδι.

«Είμαι ακόμη στην τάξη μου με κάποιους μαθητές περιμένοντας την αστυνομία να μας βγάλει έξω. Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης», έγραψε στο Twitter ένας καθηγητής.

Ο συναγερμός αυτός έρχεται δύο ημέρες μετά το μακελειό στο Douglas High School του Πάρκλαντ της Φλόριντα, όταν ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ άνοιξε πυρ αδιακρίτως, στοιχίζοντας τη ζωή 17 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου