Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Αγέλη λιονταριών κατασπάραξε λαθροκυνηγό σε καταφύγιο της Νότιας Αφρικής

Δίπλα στον λαθροκυνηγό βρέθηκε το οπλισμένο τουφέκι του Λιοντάρια κατασπάραξαν την περασμένη εβδομάδα σε καταφύγιο άγριων ζώων της Νότιας Αφρικής έναν άνδρα, που η
τοπική αστυνομία θεωρεί ότι ήταν λαθροκυνηγός.





Υπολείμματα της σορού του λαθροκυνηγού ανακαλύφθηκαν το Σάββατο στο ιδιωτικό καταφύγιο Hoedspruit, κοντά στο γνωστό εθνικό πάρκο Krüger, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Φαίνεται ότι ο τύπος κυνηγούσε όταν δέχθηκε την επίθεση αγέλης λιονταριών. Τον έφαγαν σχεδόν ολόκληρο, δεν άφησαν παρά το κεφάλι και λίγα κομμάτια σάρκας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Δίπλα στον λαθροκυνηγό βρέθηκε το οπλισμένο τουφέκι του.

Τον περασμένο χρόνο, πολλά λιοντάρια βρέθηκαν στην περιοχή νεκρά, δηλητηριασμένα, με τα κεφάλια και τα πόδια τους κομμένα, μάλλον για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της παραδοσιακής ιατρικής.

Οι ρινόκεροι, το 80% του παγκόμσιου πληθυσμού των οποίων ζει στη Νότια Αφρική, είναι τα κύρια θύματα της λαθροθηρίας στην περιοχή.

Πάνω από χίλιοι ρινόκεροι σκοτώθηκαν τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοτιοαφρικανικών αρχών, θύματα του διεθνούς παράνομου εμπορίου των κεράτων τους που είναι περιζήτητα στην Ασία για τις υποτιθέμενες θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου