Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ποιος είναι ο σύμβουλος του Ερντογάν που δήλωσε ότι θα σπάσει τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια

 
Ο γάμος του με την Σουλ Ζεγίπ, τηλεπαρουσιάστρια στο δίκτυο «Kanal D» Ο μυστακοφόρος
Γιγκίτ Μπουλούτ που εμφανισιακά θυμίζει τον Τραμπ με καστανά μαλλιά, είναι έμπιστος σύμβουλος του Σουλτάνου του Βοσπόρου.





Ο Γιγκίτ Μπουλούτ μπορεί να είναι το φερέφωνο του Τούρκου προέδρου, όμως για την Ελλάδα το στόμα του στάζει δηλητήριο.

Απειλεί ευθέως τη χώρα μας λέγοντας πως «θα σπάσουμε τα πόδια και τα χέρια σε όποιον Έλληνα πατήσει το πόδι του στα Ίμια.
Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1972 . Μέχρι τον Ιούλιο του 2013 ήταν Τούρκος δημοσιογράφος και στη συνέχεια έγινε ανώτατος σύμβουλος του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στα τηλεοπτικά δίκτυα «Habertürk TV» (από το 2009 έως το 2012) και «Kanal 24» (από το 2012 έως το 2013). Επίσης έχει εργαστεί στις ημερήσιες εφημερίδες «Radikal» (από το 2001 έως το 2007), «Vatan», «Referans» (μέχρι το 2009), «Habertürk» (από το 2009 έως το 2012) και «Star» (από το 2012 έως το 2013).

Βρέθηκε στο πλευρό του Ερντογάν, ενώ ήταν πρωθυπουργός τον Ιούλιο του 2013. Ο ίδιος θεωρεί ότι ενορχηστρώνονται διάφορες συνωμοσίες με στόχο την ανατροπή του Ερντογάν ενώ ισχυρίζεται ότι ξένες δυνάμεις προσπαθούσαν να το δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Τουρκίας με διάφορες μεθόδους.

Στα «πιστεύω» του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας τον μύησε ο πατέρας του.Ο Μουσταφά Μπουλούτ εξελέγη βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν το 1977.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν είναι απόφοιτος του τουρκικού Πανεπιστημίου Bilkent αλλά το μεταπτυχιακό του το έκανε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Ο Μπουλούτ αγάπησε και παντρεύτηκε την Σουλ Ζεγίπ, τηλεπαρουσιάστρια στο δίκτυο «Kanal D», του ομίλου «Doğan Media Group». Το ζευγάρι χώρισε το 2010. Από τότε η πρώην σύζυγός του έχασε 30 κιλά...


Για ένα... φεγγάρι, ο Γιγκίς παρουσίαζε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Türk. Εκείνη την εποχή είχε βρεθεί στο στόχαστρο με αφορμή τα επικριτικά σχόλια που είχε κάνει σε βάρος του αρχισυντάκτη της εφημερίδα Hürriyet.

Το 2010, στη διάρκεια συνάντησης του Τούρκου πρωθυπουργού με δημοσιογράφους, ο Μπουλούτ ζήτησε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτρέψει τον κυβερνητικό έλεγχο στον Τύπο αλλά και το διαδίκτυο. Για την πρότασή του είχε δεχτεί καταιγισμό πυρών από πολλούς συναδέλφους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου