Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Γνωρίστε το βιβλιοπωλείο που βυθίζεται αλλά... τα βιβλία του παραμένουν στεγνά

Το Libreria Acqua Alta στην καρδιά της Βενετίας δεν μοιάζει σε τίποτα με τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία. Κι αυτό γιατί έχει βρει έναν έξυπνο τρόπο να διατηρεί τα εκατοντάδες
χιλιάδες βιβλία του σε... στεγνή κατάσταση κάθε φορά που η γραφική πόλη της Ιταλίας πλημμυρίζει.



class="fp-main-img" class="fp-main-img" src="http://www.newmoney.gr/images/2017/christina/biblioo.png" width="400" />Ο ιδοκτήτης του είχε την ιδέα να τοποθετήσει τα βιβλία μέσα σε βάρκες, γόνδολες και μπανιέρες που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα, και γενικά σε οτιδήποτε μπορεί να επιπλεύσει.
Ο ιδιοκτήτης του, Luigi Frizzo, άνοιξε το βιβλιοπωλείο το 2004, μετά από ένα μακρύ του ταξίδι ανά τον κόσμο. Του πήρε δυο χρόνια να μαζέψει τα βιβλία που πουλά γι' αυτό και κάνει ό,τι μπορεί για να τα προστατεύσει.
libr11
Μια φορά που η πόλη πλημμύρισε η ζημιά ανήλθε σε 200.000 ευρώ για τον  Frizzo. Τώρα, το κατάστημα μπορεί να λειτουργεί ακόμα κι όταν η πόλη πλημμυρίζει, αν και μερικές φορές εξακολουθεί να έχει προβλήματα.

Σύντομα πάντως μπορεί αυτό το βιβλιοπωλείο να μην χρειάζεται πια τις βάρκες και τα σωσίβια για τα βιβλία του, καθώς η φετινή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που καταγράφονται ιστορικά χαμηλά επίπεδα παλίρροιας στη Βενετία.
Τα κανάλια έχουν ελάχιστο νερό και δεν μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε πολλά από αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «La Nuova di Venezia».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πόλη βιώνει σημαντική πτώση της στάθμης νερού, η οποία έχει μειωθεί κατά περίπου 60 εκατοστά. Το 2016, τα επίπεδα των υδάτων μειώθηκαν κατά 66 εκατοστά, ενώ το 2008 και το 1989 τα επίπεδα μειώθηκαν κατά 90 εκατοστά.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εξαιρετικά χαμηλή παλίρροια που παρατηρείται την περίοδο του Καρναβαλιού, θα μπορούσε να είναι συνέπεια του αστρονομικού φαινομένου του μπλε φεγγαριού, το οποίο παρατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα σε διάφορα μέρη του πλανήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου