Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Δανία: Θα απαγορευθεί η μπούρκα και το νικάμπ στους δημόσιους χώρους

Δεν συμβαδίζει με τις αξίες της κοινωνίας της Δανίας και δείχνει ασέβεια προς την κοινωνία δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Δανίας γνωστοποίησε
σήμερα την πρόθεσή της να απαγορεύσει στις γυναίκες να φορούν τη μπούρκα ή το νικάμπ σε δημόσιους χώρους.





«Αυτό δεν συμβαδίζει με τις αξίες της κοινωνίας της Δανίας και δείχνει ασέβεια προς την κοινωνία να κρύβει κανείς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια μιας κοινωνικής συναλλαγής σε δημόσιο χώρο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σάρεν Πάπε Πούλσεν, σε ένα δελτίο τύπου.

«Με αυτήν την απαγόρευση, παίρνουμε θέση και υπενθυμίζουμε ότι στη Δανία επιδεικνύουμε εμπιστοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Το προσχέδιο νόμου θα πρέπει επίσης να αξιολογηθεί από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενδεχομένως να ξαναγραφτεί λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις τους.

Την Άνοιξη, θα παρουσιαστεί ενώπιον του κοινοβουλίου και έχει μεγάλες πιθανότητες να υιοθετηθεί χάρη στη στήριξη του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας (που υποστηρίζει αντιμεταναστευτικές θέσεις), τη δεύτερη πολιτική δύναμη στη βουλή πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Κάθε παράβαση θα τιμωρείται με πρόστιμο που θα μπορούσε να ανέλθει σε 1000 κορώνες Δανίας (134 ευρώ). Εάν οι παραβάσεις είναι επανειλημμένες, το πρόστιμο θα μπορούσε να ανέλθει σε 10.000 κορώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου