Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ξεκίνησε η δίκη της έφηβης «ηρωίδας των Παλαιστινίων» Άχεντ Ταμίμι

Η 17χρονη Ταμίμι συνελήφθη τον Δεκέμβριο μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες σε χωριό της Δυτικής Όχθης Ξεκίνησε
σήμερα κεκλεισμένων των θυρών σε ισραηλινό στρατοδικείο η δίκη της Παλαιστίνιας έφηβης Άχεντ Ταμίμι, η οποία έχει αναχθεί σε σύμβολο των Παλαιστίνιων που μάχονται κατά της «ισραηλινής κατοχής».





Η 17χρονη Ταμίμι συνελήφθη τον Δεκέμβριο μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό της Νάμπι Σάλεχ της Δυτικής Όχθης.

Η μητέρα της Ταμίμι, Ναριμάν, καθώς και η εξαδέλφη της Νουρ εμφανίζονται μαζί της στο βίντεο και πρόκειται επίσης να δικαστούν. Όμως μόνο η Άχεντ ήταν παρούσα σήμερα στο στρατοδικείο του Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη και ο δικαστής ζήτησε να αποχωρήσουν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι διπλωμάτες που ήταν παρόντες, επιτρέποντας μόνο την παραμονή των μελών της οικογένειας της Ταμίμι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου