Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Μαύρος ηθοποιός «κόπηκε» από διαφήμισή της ΙΚΕΑ γιατί δεν θα ήταν αρεστός στο ελληνικό κοινό

Η βρετανική εταιρεία που έκανε το κάστινγκ υποστήριξε ότι ο πρωταγωνιστής του διαφημιστικού «δεν μπορεί να είναι μαύρος στην ελληνική αγορά» Στην καταγγελία ότι
«κόπηκε» από διαφήμιση της ΙΚΕΑ λόγω... Ελλάδας προχώρησε ένας μαύρος ηθοποιός από τη Σουηδία.





Ο Φερνάντο όπως είναι το όνομά του έστειλε το βιογραφικό του στη βρετανική εταιρεία Crocodiel Casting όταν ενημερώθηκε ότι γινόταν κάστινγκ για ένα διαφημιστικό της ΙΚΕΑ για την Ελλάδα.

Ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική με το σκεπτικό ότι ο πρωταγωνιστής του διαφημιστικού «δεν μπορεί να είναι μαύρος στην ελληνική αγορά», όπως αναγράφεται στο e-mail που έλαβε από την εταιρεία.

«Λυπήθηκα και εξοργίστηκα. Κουράστηκα πια με αυτό. Οι συνάδελφοί μου είναι αηδιασμένοι με αυτά τα σκεπτικά» δήλωσε ο Φερνάντο.

Η αγγελία αναζητούσε έναν ηθοποιό που να είναι καλός στο stand-up comedy και να έχει αίσθηση του χιούμορ. «Εγώ είμαι stand up κωμικός, Οπότε έστειλα ένα βιογραφικό και ένα δείγμα της δουλειάς μου» περιέγραψε τις κινήσεις του ο Φερνάντο. Μια ημέρα αργότερα, όμως, έλαβε την επίμαχη αποστολή στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας με τον οποίο επικοινώνησε ο Σουηδός ηθοποιός δεν αρνήθηκε το περιεχόμενο του μηνύματος αλλά αρκέστηκε μόνο στο να πει στον Φερνάντο ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να λάβει αυτό το μήνυμα που προοριζόταν για τον ατζέντη του, σύμφωνα με όσα είπε ο ηθοποιός στην εφημερίδα Local.

Εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ χαρακτήρισε ατυχείς τους χειρισμούς στην υπόθεση προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο στην απόρριψη του Φερνάντο διευκρινίζοντας ότι η σουηδική εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ξανθούς, σκουρόχρωμους, αφρικανούς και ασιάτες ηθοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου