Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης για τον βανδαλισμό: Θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

  «Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας Συντάγματος» επισημαίνουν συνεργάτες του
Μίκη«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία» και το ραντεβού αυτό δεν το αλλάζει.





Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο μουσικοσυνθέτης, καθιστώντας σαφές ότι όχι μόνο δεν φοβάται τις απειλές των κουκουλοφόρων που το μεσημέρι του Σαββάτου πέταξαν κόκκινες μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του, αλλά αισθάνεται πλέον πιο αποφασισμένος για την αυριανή μεγάλη εκδήλωση.
Μέσω προσκείμενων κύκλων που μίλησαν στον ΣΚΑΊ, ο Μίκης Θεοδωράκης  απάντησε ότι οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του, όπως όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι που τον κυνήγησαν από το 1940 «θα... καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του Μίκη.

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης για το συλλαλητήριο ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο προκειμένου να συμμετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία .



Συγκεκριμένα, ο μουσουργός κάλεσε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο «να μην πτοηθούν». Ζήτησε δε, «να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Το χρονικό της επίθεσης

Επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου από αγνώστους, πιθανώς αντιεξουσιαστές.

Οι άγνωστοι που έφτασαν στο σπίτι του Μίκη στην Ακρόπολη πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του μουσικοσυνθέτη και έγραψαν απειλητικό μήνυμα σε τοίχο του σπιτιού.

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος» έγραψαν οι άγνωστοι που υπογράφουν με 
το Α της αναρχίας.

Μέχρι αυτή την ώρα είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν μέχρι την είσοδο του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσουν εν όψει του αυριαού συλλαλητηρίου για το όνομα της Μακεδονίας.








Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στις απειλές

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο, και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου 2.2.2018, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».








ΝΔ για τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν φοβίζουν τους πολίτες


«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Με αφορμή την επίθεση στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη, όπου άγνωστοι πέταξαν σήμερα μπογιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, η ΝΔ τόνισε τα εξής: «Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες». 


Σταύρος Θεοδωράκης: Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα


«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας την επίθεση στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου