Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

«Μαυροκόκκινοι πολιτοφύλακες - Νοσταλγοί του Μελιγαλά» πίσω από την επίθεση στο γραφείο Λαϊνιώτη

Ανακοίνωση με ύβρεις Έτσι υπογράφουν την προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σχετικά με την επίθεση στο γραφείο του πολιτευτή των ΑΝΕΛ στην Πάτρα Οι «Μαυροκόκκινοι πολιτοφύλακες – Νοσταλγοί του Μελιγαλά» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του πολιτευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννη
Λαϊνιώτη, στην Πάτρα. Σε ανακοίνωση που ανάρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τους την ενέργεια.





Στην ανακοίνωση επίσης καταφέρονται με απρεπείς εκφράσεις τόσο κατά του κυρίου Λαϊνιώτη όσο και όλων εκείνων που καλούν σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, οι οποίοι σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας εκμεταλλεύονται «την επικαιρότητα για να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και το μισαλλόδοξο μίσος τους». Αναλυτικά στην εμπρηστική τους ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
«Το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Φλεβάρη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Γιάννη Λαϊνιώτη, πολιτευτή του κυβερνητικού κόμματος των Αν. Ελ., διορισμένου κρατικοδίαιτου στην εταιρεία Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων ΑΒΕΕ -μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής- και γνωστού φασίστα της περιοχής, επισκεφτήκαμε το πολιτικό γραφείο του στην οδό Κανάρη 60, το οποίο και διακοσμήσαμε με αντιφασιστικά και αντιεθνικιστικά συνθήματα, κόκκινη μπογιά και τρύπες στην πόρτα.

Χωρίς να έχει στο μυαλό του το Λαϊνιώτη, ο άγγλος ποιητής και λόγιος Σάμιουελ Τζόνσον χαρακτήρισε τον πατριωτισμό ως “το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων”, αλλά η ρήση του αυτή ταιριάζει ανεπιφύλακτα και στη συγκεκριμένη περίσταση. Μέσα από βομβαρδισμό δημοσιευμάτων τον τελευταίο καιρό, ο εν λόγω φασίστας μας καλεί να περάσουμε από το γραφείο του για να δηλώσουμε συμμετοχή στα πούλμαν για το εθνικιστικό συλλαλητήριο του Συντάγματος. Εκμεταλλευόμενος την τεχνητή εθνικιστική έξαρση των τελευταίων ημερών που προωθείται διακαώς από μια σειρά θεσμών, όπως η εκκλησία, ο στρατός, τα αστικά μέσα “ενημέρωσης”, μεγάλη μερίδα πολιτικών κομμάτων κ.α. επιθυμεί και ο ίδιος να αντλήσει καμιά ψήφο εμφανιζόομενος ως “υπερπατριώτης-μακεδονομάχος”. Θέλει έτσι να συνεχίζει να “βγάζει το ψωμί του” απομυζώντας τον ιδρώτα και τους κόπους του λαού.

Με το δικό μας τρόπο, αν και δεν θα βρεθούμε στο Σύνταγμα, δηλώσαμε πως δεν θα παραμείνουμε αμέτοχοι στην απόπειρα εκφασισμού της κοινωνίας που ορέγονται διάφορα καθάρματα σαν το Λαϊνιώτη. ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Απέναντι στον αποπροσανατολισμό της κοινωνικής οργής από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα που επιφέρουν οι κυβερνητικές πολιτικές, τα μνημόνια και οι ντιρεκτίβες των διεθνών πολιτικών και οικονομικών αφεντικών σπέρνοντας την εξαθλίωση και την ανέχεια στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού ... θα συνεχίσουμε να κρατάμε ζωντανή τη φλόγα του καθημερινού κοινωνικού και ταξικού πολέμου ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες.

Απέναντι στην φιλοδοξία διάφορων ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων να εκμεταλλευτούν την επικαιρότητα για να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και το μισαλλόδοξο μίσος τους ...θα επαγρυπνούμε διαρκώς, τσακίζοντας τους στο δρόμο, όταν επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι.

Απέναντι στην προσπάθεια μετατροπής της ήδη πολύπαθης και αιματοβαμμένης περιοχής των Βαλκανίων σε μια ακόμα αρένα αλληλοφαγώματος των λαών προς τέρψιν των αφεντικών, με αφορμή “ονόματα και διευθύνσεις” ...θα αντιπαραθέτουμε διαρκώς την διεθνιστική αλληλεγγύη, την ειρηνική συνύπαρξη και την ταξική αντεπίθεση των λαών των Βαλκανίων -και όλου του κόσμου- ενάντια στους κοινούς δυνάστες μας.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Μαυροκόκκινοι πολιτοφύλακες – Νοσταλγοί του Μελιγαλά».


Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου