Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Έτοιμος να ελέγξει την H&M ο Stefan Persson

Ο πρόεδρος της Hennes & Mauritz AB, Stefan Persson και η οικογένειά του, είναι πιθανό να εδραιώσουν τον έλεγχο τους στον γίγαντα της μόδας με έδρα τη Σουηδία, μέσω μιας
προσφοράς που επιτρέπει στους επενδυτές να μετατρέψουν τα μερίσματα σε νέες μετοχές.




H & M την περασμένη εβδομάδα πρότεινε ένα αμετάβλητο μέρισμα για το 2017 ύψους 9,75 σουηδικών κορονών ανά μετοχή. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο θα "διερευνήσει τη δυνατότητα" να επιτρέψει σε όλους να επανεπενδύσουν το μέρισμα σε αγορά νέων μετοχών. Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε την H&M να χειριστεί "τις συνεχείς υψηλές επενδύσεις σε τομείς όπως η ψηφιοποίηση", ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.
Ο Persson, ο οποίος έχει καθαρή αξία 17,7 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg, και η οικογένειά του έχει καταστήσει σαφές ότι θα επανεπενδύσει. Εάν άλλοι ιδιοκτήτες δεν κάνουν το ίδιο, το μερίδιο της οικογένειας θα αυξηθεί. Ο Persson έχει ήδη επενδύσει τα τελευταία χρόνια αυξάνοντας τη θέση του στην H&M, οδηγώντας σε εικασίες ότι μπορεί να προσπαθήσει να την ελέγξει ο ίδιος, εξ ολοκλήρου (έχει πει επανειλημμένως ότι αυτός δεν είναι ο στόχος του).
Εάν ο Persson και η οικογένειά του μετατρέψουν το μερίδιό τους που αποτιμάται σε 6,73 δισεκατομμύρια κορώνες (856 εκατομμύρια δολάρια) σε νέες μετοχές της H&M στην τιμή κλεισίματος της 31ης Ιανουαρίου, θα λάβουν επιπλέον 48,3 εκατομμύρια μετοχές. Αν όλοι οι άλλοι μέτοχοι επιλέξουν να ρευστοποιήσουν τα μερίσματα, το μερίδιο της οικογένειας θα ανέλθει στο 43,4%, από το 41,7% που είχε στα τέλη του περασμένου έτους. Εάν η αδερφή του Lottie Tham και οι συγγενείς της επανεπενδύσουν, το συνδυασμένο μερίδιο των οικογενειών θα ανέλθει στο 48,8%.
hkaim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου