Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Νέα τάση στις πλαστικές: Οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν όπως στα φίλτρα των social media!

Ολο και περισσότερες γυναίκες έρχονται σε κλινικές με «φιλτραρισμένες» εκδόσεις του εαυτού τους και στόχο να γίνουν σαν κι αυτές!Φαίνεται ότι η τεράστια επιρροή των μέσων
κοινωνικής δικτύωσης δε σταματά στους τομείς της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.




Όπως όλα δείχνουν, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα τα «φίλτρα φωτογραφιών» που υπάρχουν στα περισσότερα από αυτά, μπορούν να επηρεάσουν και την εξωτερική εμφάνιση πολλών γυναικών. Ναι, καλά διαβάσατε!

Τα «φίλτρα» φωτογραφιών που υπάρχουν σε διάφορες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Snapchat και το Instagram, δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να τελειοποιήσουν μία φωτογραφία, να βελτιώσουν, για παράδειγμα, τυχόν ατέλειες στο δέρμα, να «πειράξουν» το σχήμα του προσώπου και να «μεγαλώσουν» τα μάτια.
Σύμφωνα με τον Βρετανό πλαστικό χειρουργό, Dr. Esh, τα φίλτρα αυτά έχουν επηρεάσει και έχουν οδηγήσει έναν αυξανόμενο αριθμό γυναικών να επιλέγει πλαστικές επεμβάσεις που θα τις κάνει να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τις «φιλτραρισμένες» εκδοχές του εαυτού τους.

Ο Dr. Esh, αποκαλεί το φαινόμενο «δυσμορφία Snapchat», υποστηρίζοντας: «Παλιά, οι ασθενείς έρχονταν σε κλινικές με φωτογραφίες διασημοτήτων ή μοντέλων που θαύμαζαν και ζητούσαν να τους μοιάσουν. Αλλά με την έλευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ειδικών φωτογραφικών φίλτρων που υπάρχουν σ' αυτά, τα τελευταία πέντε χρόνια, όλο και περισσότεροι ασθενείς έρχονται σε κλινικές με "φιλτραρισμένες" εκδόσεις του εαυτού τους, με στόχο να γίνουν σαν κι αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου