Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Και Ελληνας και ...Xenos

Ο indie-pop star Leon of Athens –ένας Ελληνας του Λονδίνου- κυκλοφόρησε το album του Xenos, σε παραγωγή του David Kosten Ο Έλληνας indie-pop star –που έχει επιλέξει ως έδρα
του το Λονδίνο- Leon of Athens κυκλοφόρησε το album του Xenos.





Σε ένα σχετικό σημείωμα για την έκδοση του album: «Αντλώντας την έμπνευσή του από γεγονότα που "τάραξαν τα νερά" σε διεθνές επίπεδο αλλά και από προσωπικές εσωτερικές διεργασίες, το album χαρακτηρίζεται από μία ώριμη δυναμική κρατώντας παράλληλα την ευαισθησία που διακρίνει πάντα την προσέγγιση του Leon. Από την ανυψωτική indie-pop των προηγούμενων singles "Aeroplane", "Fire Inside You" και "Utopia" ως την "σκοτεινή" ηλεκτρονική του "Xenos" ο Leon of Athens αποδεικνύεται μια "ήρεμη" δύναμη που συνδυάζει δεξιοτεχνικά πολλά διαφορετικά στοιχεία. Στο δίσκο υπάρχουν και πιο χαρούμενος στιγμές όπως οι μπαλάντες “Letters To My Father” και “Final Moment”, με το album να κλείνει με την χαρούμενη ωδή στο αγαπημένο του μέρος στον κόσμο, την Κέρκυρα (“Corfu”) και με το ονειρικό “Moonlight”.



Διοχετεύοντας μια παρόμοια pop ευαισθησία όπως οι Bastille, ο James Bay και o Bright Light Bright Light, παράλληλα με τη φανταστική ομορφιά του Sufjan Stevens, Perfume Genius και John Grant, το album “Xenos” είναι ένα όμορφο και στοχαστικό κομμάτι της τέχνης του».

To album “Xenos” έρχεται σε συνέχεια του παγκόσμιου ντεμπούτου του με το album “Global” το 2015, το οποίο υποστήριξαν οι The Guardian, NME, Q, New York Times και πολλά ακόμη έντυπα.

Mετά από μία χρονιά γεμάτη σπουδαίες συνεργασίες (Ευθύμης Φιλίππου, Rootlessroot, Γιάννης Δημολίτσας, κλπ) και λίγο πριν ετοιμάσει τις αποσκευές του για τα κορυφαία festival South by Southwest στο Τέξας (12-18/3) και Okeechobee στη Φλόριντα (1-4/3), ο Leon of Athens έχει προγραμματίσει ένα μουσικό ταξίδι με ένα ενταντικό touring σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου