Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ίδια «σφραγίδα» με τα 135 κιλά κοκαΐνης στη Βάρκιζα είχαν τα 26 κιλά στην Πρέβεζα

  Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης - Σε έναν 51χρονο Ιταλό αποδίδουν
ρόλο «εγκεφάλου» οι αστυνομικοί Το ίδιο σήμα κατατεθέν - έναν ανάγλυφο ταύρο - με τα 135 κιλά κοκαΐνης που είχαν βρεθεί σε πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν τα «τούβλα» της κοκαΐνης συνολικού βάρους 22,6 κιλών που κατασχέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της Πρέβεζας.





Ήδη οι διωκτικές αρχές αναζητούν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ του 47χρονου Σέρβου που συνελήφθη στην Πρέβεζα με τον 33χρονο ομοεθνή του που είχε συλληφθεί στη Βάρκιζα.
Στην Πρέβεζα η έφοδος των αστυνομικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή. Τα 26 κιλά και 667 γραμμάρια κοκαΐνης βρέθηκαν σε 24 δέματα που ήταν σε μία τσάντα. Το εργοστάσιο, το οποίο λειτουργεί σε πυρετώδεις ρυθμούς όλο το 24ωρο, εμφανίζεται ότι είναι ιδιοκτησίας τριών Ιταλών. Στην υπόθεση της κοκαΐνης όμως εμπλέκεται 51χρονος Ιταλός, που τυπικά δεν έχει ιδιοκτησιακή σχέση, όμως εμφανίζεται στο καταστατικό της επιχείρησης σαν σύμβουλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος συντόνιζε οτιδήποτε συνέβαινε στο εργοστάσιο και μαζί με τον 47χρονο Σέρβο που συνελήφθη φέρονται από την αστυνομία να κανόνιζαν όλες τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών που είχαν προορισμό τα νυχτερινά κέντρα και τις πλούσιες συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα συνελήφθησαν ένας 57χρονος Σέρβος που εμφανίζεται ότι ήταν «δεξί χέρι» του αρχηγού και τον ακολουθούσε σαν σκιά του. Τον ίδιο ρόλο είχε και ένας 44χρονος Ιταλός που έμενε μαζί με τον 51χρονο Ιταλό, ενώ ο 47χρονος Έλληνας κατηγορείται πως βοηθούσε στην αποθήκευση των ναρκωτικών ως εργαζόμενος στο εργοστάσιο.

Τα εννέα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δίωξης ναρκωτικών για να βρεθούν οι «επαφές» των δύο υποθέσεων κοκαΐνης καθώς πιστεύεται πως είναι το ίδιο κύκλωμα τα μέλη του οποίου εξακολουθούν να διοχετεύουν μεγάλες ποσότητες στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών και αρμόδιες Αρχές της Σερβίας, καθώς έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση συμμορίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (19-03-2018) σε περιοχή της Πρέβεζας, πέντε (5) άτομα (τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), ηλικίας 47, 50, 57, 44 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 19-03-2018, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο εταιρείας σε περιοχή της Πρέβεζας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε (24) δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (26) κιλών και (677) γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο (2) οικίες και σε χώρους της παραπάνω εταιρείας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων:

Το χρηματικό ποσό των (4.780) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
Το χρηματικό ποσό των (616) λέβα Βουλγαρίας, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
(9) κινητά τηλέφωνα και (12) πακέτα σύνδεσης,
(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
(256) νάιλον συσκευασίες και
(4) ρολά μονωτικής ταινίας.
Επίσης, κατασχέθηκαν (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρεβέζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου