Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Κάθειρξη 13 ετών με αναστολή στον Φλώρο για την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου

  Κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου
ενώ κρίθηκε αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες
Με την καταδίκη του Αρ. Φλώρου σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου δικηγόρου και αντιδίκου του στη  δίκη της Energa, έπεσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας  η αυλαία της σχετικής δίκης που βρίσκονταν σε εξέλιξη από τον περασμένο Νοέμβριο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.&





Έτσι, αν και για την υπόθεση αυτή ο Άρης Φλώρος είναι ελεύθερος - του επιβλήθηκε μόνο ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα - ωστόσο θα συνεχίσει να παραμένει στις φυλακές καθώς εκτίει κάθειρξη 21 ετών που του είχε επιβληθεί για την υπόθεση της Energa.

Συγκεκριμένα, ο Άρης Φλώρος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου ενώ κρίθηκε αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες. 
Παράλληλα το δικαστήριο καταδίκασε σε πολυετείς καθείρξεις τους δυο Αλβανούς βαρυποινίτες Dulce Olti και Bako Arber για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου αλλά και για ληστεία. Συγκεκριμένα στον πρώτο κατηγορούμενο το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 23 ετών και στον δεύτερο κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών.

Σύμφωνα με την απόφαση η ποινή των δυο κατηγορουμένων ήδη τροφίμων των φυλακών,  θα εκτελεστεί άμεσα καθως το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην έφεση. Οι δυο κατηγορούμενοι μετά την έκτιση της ποινής του θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.

Η απόφαση επί της ενοχής των τριών κατηγορουμένων ήταν ομόφωνη ενώ κατά πλειοψηφία είχε ληφθεί η απόφαση για τις ποινές. Της απόφασης είχε προηγηθεί πολύωρη διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Πάντως κανείς από τους κατηγορούμενους δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα στη σημερινή συνεδρίαση όπου θα ανακοινώνονταν απόφαση

Δικαστές και ένορκοι υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία θεώρησε ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα σε ΛΑΓΗΕ και ENERGA.

Ακόμη με την απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα χορήγησης ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους.

Τέλος με την απόφαση αθώοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Ευθυμιάδης και Ιωάννης Τσιβελεκίδης, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

Η εισαγγελέας

Σε προγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος ο καθώς και οι δυο Αλβανοί συγκατηγορούμενοί του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η ένοπλη επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για την μεγάλη υπόθεση της Energa, έλαβε χώρα στις 3 Νοεμβρίου του 2014. Ο δικηγόρος έβγαινε από το σπίτι του στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη και στα χέρια του κρατούσε ένα τσαντάκι με 30.000 ευρώ. Δυο άνδρες πλησίασαν τον δικηγόρο και τον απείλησαν- ο ένας κρατούσε ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ.

Ακολούθησε διάλογος λίγων λεπτών και τότε ο ένας από τους δράστες άρπαξε το τσαντάκι από τα χέρια του δικηγόρου και αμέσως τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου. Ο δικηγόρος, που τελικά κατάφερε να γλυτώσει από τα πυρά των παρ' ολίγο δολοφόνων του, σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση, θεωρώντας προφανώς ότι είχαν εκτελέσει τον δικηγόρο.

Απολογούμενος πάντως  στο δικαστήριο ο Άρης Φλώρος είχε αρνηθεί ότι έδωσε εκείνος την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου, στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοι του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντας τον για να αποσπάσουν χρήματα.

Υπενθυμίζεται τέλος πως ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, ήταν συνήγορος του Α. Φλώρου και οι δυο Αλβανοί που σήμερα καταδικάστηκαν φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου