Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Τίνα Μπιρμπίλη: "Δεν τα βγάζω πέρα στο Ναϊρόμπι με $141.000";;;

Τίνα Μπιρμπίλη... βίος και πολιτεία: Ποια είναι η κυρία
Σας παρουσιάζουμε το βιογραφικό της Τίνας Μπιρμπίλη, όπως τουλάχιστον αυτό παρουσιάζεται στη wikipedia





Η Κωνσταντίνα (Τίνα) Μπιρμπίλη (γεν. Αθήνα, 1969) ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου από τις 7 Οκτωβρίου του 2009 μέχρι τις 17 Ιουνίου 2011.

Ποιά είναι η Κυρία:
Έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1986-1990) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Master's) στην Περιβαλλοντική Τεχνολογία από το Imperial College of Science, Technology and Medicine του Λονδίνου (1991-1992). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (Ph.D.) στην Περιβαλλοντική Οικονομία και Διαχείριση στο ίδιο πανεπιστήμιο (1992-1995).
Εργάστηκε σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει ανακοινώσει εργασίες σε συνέδρια. Συμμετείχε σε εκδόσεις καθώς και στη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπου και δίδαξε. Επίσης υπήρξε αξιολογητής ευρωπαϊκών προγραμμάτων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, όταν εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών (2002-2004), εργάστηκε για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στις εξωτερικές σχέσεις των κρατών. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Α' εξάμηνο 2003) ήταν υπεύθυνη, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, για τον συντονισμό 24 ομάδων εργασίας διαφόρων θεματικών ενοτήτων. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου για τη διπλωματία σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, στο οποίο και εκπροσώπευσε την Ελλάδα. Μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, διετέλεσε σύμβουλος του προέδρου του κόμματος σε θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης.
Η Τίνα Μπιρμπίλη δεν ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2009. Ανήκε στον κύκλο των στενών συνεργατών του Γεώργιου Παπανδρέου και αποτέλεσε προσωπική του επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος.
Κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2011, απομακρύνθηκε από την θέση της και αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η θητεία της χαρακτηρίστηκε από αρκετές προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και για την εγκατάλειψη ρυπογόνων μορφών ενέργειας. Ωστόσο, λίγες από αυτές υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται υπό υλοποίηση.
Από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι το φθινόπωρο του 2013 ήταν πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ
Η Τίνα Μπιρμπίλη είναι εκ πεποιθήσεως ανύπαντρη μητέρα και έχει έναν γιο (γεν. 2005).


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από τη Τίνα Μπιρμπίλη! Δεν τα βγάζω πέρα με 141 χιλιάδες δολάρια!!! Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει;;;



Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο Ναϊρόμπι όπου μένει, πλέον, μαζί με τον γιο της και την μητέρα της, μίλησε η Τίνα Μπιρμπίλη. Η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, εργάζεται στο γραφείο του ΟΗΕ στην περιοχή ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ, για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του.

Οπως σημειώνει το protothema.gr, η κυρία Μπιρμπίλη έχει νοικιάσει ένα μεγάλο σπίτι στη περιοχή Hill View Estate, σε μια ελιτίστικη περιοχή που επιλέγουν για να μείνουν κυρίως Ινδοί επιχειρηματίες. Τα ενοίκια εκεί ξεκινούν από 2.500 ευρώ το τετραγωνικό και ανεβαίνουν ανάλογα με τις ανέσεις που προσφέρει η κάθε κατοικία, ενώ αναγκάζεται να δαπανά ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τη φύλαξη τόσο του σπιτιού της, όσο και την προσωπική της, καθώς η εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα της Κένυας χτυπάει κόκκινο.

«Παίρνω μισθό που σου προσφέρει μια σχετική άνεση, (141.227 δολάρια το χρόνο) όμως, όπως προανέφερα, δίνω πολλά τόσο στο σπίτι όσο και για την ασφάλειά μας. Από την άλλη, είμαι ενθουσιασμένη και με το περιβάλλον της εργασίας μου, και με τα καθήκοντά μου. Συμβαίνουν σπουδαία πράγματα εδώ, παίρνονται μεγάλες αποφάσεις και εγώ είμαι παρούσα σε όλα αυτά. Αποκτώ σημαντικές εμπειρίες» λέει η ίδια μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Η ζωή στο Ναϊρόμπι, όπως εξηγεί η ίδια μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, είναι δύσκολή, καθώς για τους «μουζόνγκο» (έτσι αποκαλούν εκεί τους ξένους) οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες και πάντα σε μέρη όπου υπάρχει ασφάλεια.«Από την πρώτη μέρα που ήρθα πήρα οδηγίες για το πού μπορώ και δεν μπορώ να κυκλοφορώ. Για παράδειγμα, μας συστήνουν να αποφεύγουμε τα μέρη όπου συνωστίζεται ο κόσμος τα πρωινά του Σαββάτου και τις ώρες αιχμής. Στην Ευρώπη έχεις τον δημόσιο χώρο ως χώρο ζωής. Στο Ναϊρόμπι ισχύει το αντίστροφο. Ο ιδιωτικός σου χώρος είναι αυτός μέσα στον οποίο καλείσαι να ζήσεις και όχι ο δημόσιος» προσθέτει η πρώην υπουργός.

ΒΟΜΒΑ! Στο σκαμνί η Τίνα Μπιρμπιλή για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! Για ποιο λόγο ζητούνται ΔΙΩΞΕΙΣ για Υπουργούς και Βουλευτές;;;



Ποινικές ευθύνες της τέως υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, των τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, του σημερινού υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρέλη, για ματαίωση επένδυσης, σύμφωνα με την δικογραφία, άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου θα αναζητήσει η Βουλή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Ορεστιάδας (η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελέας διαφθοράς). Κατά των πολιτικών προσώπων υποβλήθηκε μήνυση από εκπρόσωπο της εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους καταλογιζε ευθύνες γιατί ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου