Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ανακαλύφθηκε γιγάντια αποικία με 1,5 εκατομμύριο πιγκουίνους

Ανακαλύφθηκε γιγάντια αποικία με 1,5 εκατομμύριο πιγκουίνους (pics & vid)
The planet of the penguins
Οι τεράστιοι αριθμοί πιγκουίνων ανακαλύφθηκαν με τη βοήθεια drone, ενώ υπολογίζονται
σε περίπου 751.000 ζευγάρια.



Μπροστά σε μία εξαιρετική ανακάλυψη βρέθηκαν οι επιστήμονες που εξέταζαν από αέρως μία απομακρυσμένη κι αφιλόξενη χερσόνησο στην παγωμένη Ανταρκτική.
Οι ερευνητές, με τη βοήθεια drone, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι σε μία συστάδα νησιών στο άκρο της χερσονήσου, βρίσκεται μία τεράστια αποικία πιγκουίνων του είδους Αdelie, που αριθμεί σχεδόν 1,5 εκατομμύρια μέλη.
Τα νησιά Danger στην θάλασσα Weddell πιστέυεται ότι αποτελούν την «βάση» της συγκεκριμένης αποικίας εδώ και πολλά χρόνια, όμως οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αλλά κι η δυσκολία προσέγγισης των επιστημόνων, κρατούσαν «κρυφή» την παρουσία τους στα νησιά.
Η ερευνητική αποστολή κατέγραψε με την ενσωματωμένη κάμερα ενός drone τις εντυπωσιακές εικόνες, όπου εμφανίζονται τα εκατομμύρια θαλάσσια πλάσματα να γεμίζουν από άκρη σε άκρη την ακρογιαλιά των νησιών που φιλοξενούν την αποικία.
Τα νησιά Danger ανακαλύφθηκαν από τον διάσημο θαλασσοπόρο Τζέημς Κλαρκ Ρος, ενώ η ονομασία τους οφείλεται στο δυσπρόσιτο και παγωμένο περιβάλλον που αντίκρυσαν οι πρώτοι άνθρωποι που τα εξερεύνησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου