Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Εξάρχεια: Συγκλονίζει η περιγραφή του αδερφού της 77χρονης

Εξάρχεια: Συγκλονίζει η περιγραφή του αδερφού της 77χρονης - Ήταν τέσσερις ημέρες στο πάτωμα, δεμένη, χωρίς τροφή και νερό
Ήταν τέσσερις ημέρες στο πάτωμα, δεμένη, χωρίς τροφή και νερό
Η ηλικιωμένη είχε υποστεί κακοποίηση καθώς οι εισβολείς όχι μόνο την έδεσαν χειροπόδαρα και την κακοποίησαν αλλά φεύγοντας την άφησαν να σβήνει αβοήθητη στο σκοτάδι - Βγήκε από την Εντατική
«Ήταν πεσμένη στο πάτωμα, του υπνοδωματίου δεμένη στα χέρια και τα πόδια με σακούλες του σούπερ μάρκετ που οι δράστες τις είχαν στρίψει και τις είχαν κάνει σχοινιά. Στα πόδια της είχε πολλούς μώλωπες. Την είχαν κλωτσήσει...




Στο σαλόνι, ένα χάος, σαν να είχε πέσει βόμβα. Είχαν διαλύσει τα πάντα, τα είχαν αναποδογυρίσει και είχαν ρίξει όλα τα πράγματα κάτω στο πάτωμα. Δεν είχε τις αισθήσεις της», είναι η περιγραφή του Θεοδωρού Ματσαγγούνα, αδερφού της 77χρονης γυναίκας που έζησε τον τρόμο μέσα στο ίδιο της το σπίτι από την άγρια συμμορία ληστών εισβάλλει σε σπίτια ηλικιωμένων στο κέντρο της Αθήνας, τους δένει, τους βασανίζει και αφού αρπάξει τις λιγοστές τους οικονομίες, τους εγκαταλείπει αβοήθητους να αργοπεθαίνουν.

Το θύμα είχε υποστεί κακοποίηση καθώς οι εισβολείς που μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Κομνηνών για να αρπάξουν τις λιγοστές οικονομίες της όχι μόνο την έδεσαν χειροπόδαρα και την κακοποίησαν αλλά φεύγοντας την άφησαν να σβήνει αβοήθητη στο σκοτάδι χωρίς νερό και τροφή.

«Ήταν τέσσερις ημέρες στο πάτωμα δεμένη χωρίς τροφή και νερό»


Ο αδερφός της ξεδιπλώνει το χρονικό του τρόμου.. «Έχω καταθέσει στην αστυνομία όλα όσα αντίκρισα μέσα στο σπίτι. Τη βρήκαμε 1η του μηνός και ήταν όπως μας είπαν οι γιατροί τέσσερις ημέρες πεσμένη στο πάτωμα δεμένη, μέσα στο σκοτάδι χωρίς τροφή και νερό. Τέσσερις ημέρες ήταν αβοήθητη. Εγώ πηγαίνω κάθε εβδομάδα στο σπίτι της. Την 1η του μηνός με ειδοποίησε μια κυρία που μένει κοντά της γιατί είχαν να τη δουν τέσσερις ημέρες και τα παράθυρα του ισόγειου διαμερίσματος ήταν κλειστά. Χτύπησαν το κουδούνι και όταν δεν απαντούσε τότε κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Με ειδοποίησαν και παράλληλα καλέσαμε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα με κλειδαρά γιατί η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη, αλλά είχαν γυρίσει από μέσα στο κλειδί για να μπλοκάρουν την κλειδαριά και μην μπορούμε να μπούμε μέσα.  Η αδερφή μου ήταν πεσμένη στο πάτωμα, του υπνοδωματίου δεμένη στα χέρια και τα πόδια με σακούλες του σούπερ μάρκετ που οι δράστες τις είχαν στρίψει και τις είχαν κάνει σχοινιά. Ενώ είχε πολλούς μώλωπες στα πόδια. Την κλωτσούσαν. Στο σαλόνι, ένα χάος,...Σαν να είχε πέσει βόμβα. Είχαν διαλύσει τα πάντα, τα είχαν αναποδογυρίσει και είχαν ρίξει όλα τα πράγματα κάτω στο πάτωμα. Δεν είχε τις αισθήσεις της» περιγράφει ο κ. Ματσαγγούνας και καταλήγει αναφερόμενος στην κατάσταση της. 

«Σήμερα βγήκε από την Εντατική του Ευαγγελισμού και οδηγήθηκε σε θάλαμο. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Έχει υποστεί πολύ ισχυρό σοκ. Ήταν τέσσερις ημέρες δεμένη στο πάτωμα και αφυδατωμένη. Μέσα στο σκοτάδι. Ήταν ντυμένη και αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι είχε πάει στο σούπερ μάρκετ στη Χαριλάου Τρικούπη και τη στιγμή που επέστρεφε κάποιος την παρακολούθησε δήθεν για να τη βοηθήσει με τα ψώνια και όταν πλησίασαν στην είσοδο επειδή το διαμέρισμα είναι ισόγειο, της επιτέθηκε, την έσπρωξε μέσα και έκανε αυτό που της έκανε. Της πήραν όλες τις οικονομίες της μέσα από την ντουλάπα. Ήταν εμποροϋπάλληλος η αδερφή μου. Δεκαοκτώ χρόνια σε μεγάλο κατάστημα ρούχων στη Σταδίου. Ζούσε μόνη της. Προσπάθησα χθες να της μιλήσω και ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν έλεγε πολλά. Με ρώτησε αν πήγα στο σπίτι και αν είχαν αφήσει τίποτα αυτοί που μπήκαν μέσα. Της είπα ότι δεν πήγα. Δεν ήθελα να τη στεναχωρήσω... Τη ντουλάπα που φύλαγε τις οικονομίες της, την είχαν κάνει φύλλο και φτερό. Έχει πάθει σοκ. Δεν τρώει και δείχνει πολύ φοβισμένη.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Και μέσα από την ιστορία της αδερφής μου, να μάθει ο κόσμος ότι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους πρέπει να προσέχουν. Οι μεγάλοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους πρέπει να προσέχουν...».

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου