Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Τα τελευταία λόγια του πιλότου του μοιραίου Antonov

Τα τελευταία λόγια του πιλότου του μοιραίου Antonov: «Αυτό ήταν, τη γα@@@με»
Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δημοσιεύθηκε στο RBC αποκαλύπτει την τελευταία συζήτηση στο κόκπιτ μεταξύ των δύο κυβερνητών
Τα τελευταία λόγια του πιλότου του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το Ντομοντέντοβο της Μόσχας στις 11 Φεβρουαρίου, στοιχίζοντας τη ζωή στους 71 επιβαίνοντες, αποκαλύπτει η Daily Mail.




Οι καταγραφείς φωνής από το πιλοτήριο του Αντόνοφ της Saratov Aitlines αποκαλύπτουν την τελευταία συζήτηση του πιλότου Βαλερί Γκουμπάνοφ με τον συγκυβερνήτη Σεργκέι Γκαμπαριάν.

Όπως αναφέρει το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δημοσιεύθηκε στο RBC,  ο πιλότος λέει στον συγκυβερνήτη να ανακτήσει ύψος, αντί να δίνει κλίση προς τα κάτω στο αεροσκάφος, προσπαθώντας να αποφύγουν την τραγωδία. 
«Καταλαβαίνω ότι ήθελες... αλλά αντί για αυτό πηγαίνεις προς τα κάτω. Γιατί πας προς τα κάτω; Πού; Ύψος! Ύψος! Υψος! Πάνω», λέει στον συγκυβερνήτη,.

Η ηχογράφηση σταματά με τον κυβερνήτη να λέει «Αυτό ήταν, τη γα@@@@με».

Το RBC επικαλείται πηγές από την ομοσπονδιακή υπηρεσία αερομεταφορών για την αυθεντικότητα της ηχογράφησης.

Τον προηγούμενο μήνα οι εμπειρογνώμονες τόνισαν ότι η αιτία της συντριβής ήταν πιθανότατα η αποτυχία των πιλότων να ενεργοποιήσουν το σύστημα αποπαγοποίησης, με αποτέλεσμα να δείχνει λανθασμένες ενδείξεις της ταχύτητας.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή Αεροπορίας, αφού εξέτασε το μαύρο κουτί με τα δεδομένα της πτήσης, ανακοίνωσε ως πιθανή αιτία της συντριβής του αεροσκάφους το γεγονός ότι οι αισθητήρες για την μέτρηση ταχύτητας(Pitot) είχαν παγώσει καθώς είχε απενεργοποιηθεί το σύστημα θέρμανσής τους με αποτέλεσμα να μην δίνουν σωστά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου