Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Δείτε πόσο κοστίζει η «εξόρυξη» Bitcoin στην Ελλάδα

Δείτε πόσο κοστίζει η «εξόρυξη» Bitcoin στην Ελλάδα
Ασύμφορη από άποψη κατανάλωσης ρεύματος η διαδικασία mining κρυπτονομισμάτων στη χώρα μας
Η διαδικασία εξόρυξης ενός κρυπτονομίσματος αποτελεί κάτι σαν τον πρωτογενή τομέα της συγκεκριμένης αγοράς. Δηλαδή αν δε δαπανάτε χρήματα ως απλοί επενδυτές ή traders προκειμένου να αποκτήσετε ένα κρυπτονόμισμα ή να ποντάρετε σε αυτό, τότε η μοναδική επιλογή αποτελεί το λεγόμενο mining.




Το mining συνδέεται άμεσα με το κόστος ηλεκτροδότησης, καθώς οι πόροι που χρειάζεται ο υπολογιστής (ο οποίος συνήθως πρέπει να μένει ανοιχτός όλη μέρα και να "δουλεύει στο φούλ") καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ρεύματος.
Γι' αυτό και αν δεν έχετε με κάποιο τρόπο πρόσβαση σε φθηνό ρεύμα ή δε κατοικείτε στη... Βενεζουέλα, την Κίνα ή τη Σιβηρία όπου λόγω αφθονίας ενεργειακών πόρων οι απλοί πολίτες δαπανούν ελάχιστα σε ιδιωτική κατανάλωση, τότε το mining μάλλον δεν είναι για εσάς, διότι απλώς δε συμφέρει.

Δεν ήταν πάντα έτσι βέβαια. Στα πρώτα στάδια ζωής ενός κρυπτονομίσματος, το κόστος "παραγωγής" του μέσω του mining είναι εξαιρετικά χαμηλό, ωστόσο όσο ανεβαίνει η ζήτηση και μειώνεται η προσφορά (εφόσον ο αριθμός των συνολικών νομισμάτων είναι περιορισμένος), τόσο πιο ασύμφορη καθίσταται η εξόρυξη.
Ψάχνοντας να βρουν τρόπους εξοικονόμησης κόστους, οι miners κρυπτονομισμάτων διασχίζουν ολόκληρο τον πλανήτη σε αναζήτηση φθηνότερης ενέργειας.

Σύμφωνα με έρευνα που συνέταξε η Elite Fixtures, το κόστος της εξόρυξης ενός bitcoin ποικίλλει σημαντικά σε όλο τον κόσμο και κυμαίνεται από τα 531 δολ. έως και τα 26.170 δολ.

Η Elite Fixtures κατέγραψε το κόστος ρεύματος για την εξόρυξη ενός bitcoin σε 115 διαφορετικές χώρες, με βάση τις χρεώσεις ρεύματος. Οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή της Βενεζουέλας, καθώς αποτελεί τη φθηνότερη επιλογή με 531 δολ. και της  Νότιας Κορέας που αποτελεί την ακριβότερη επιλογή με 26.170 δολ..

Στην Ελλάδα, το κόστος εξόρυξης ανέρχεται στα 9.120 δολ. και στην Κύπρο στα 8.723 δολ. ενώ

Στις ΗΠΑ η εξόρυξη θα κόστιζε 4.758 δολ., στη Ρωσία 4.675 δολ. και στην Ισλανδία 4.746 δολ..

Most expensive countries to mine Bitcoin
South Korea — $26,170
Niue — $17,566
Bahrain — $16,773
Solomon Island — $16,209
Cook Islands — $15,861

Least expensive countries to mine Bitcoin
Venezuela — $531
Trinidad and Tobago — $1,190
Uzbekistan — $1,788
Ukraine — $1,852
Myanmar — $1,983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου