Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Βρετανική Αστυνομία: Έχουμε στοιχεία για την ουσία που δηλητηρίασε τον Ρώσο πράκτορα

«Γνωρίζουμε περισσότερα για την ουσία και η αστυνομία θα κάνει περαιτέρω
ανακοινώσεις το απόγευμα για να γνωστοποιήσει ορισμένα από τα στοιχεία» δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός ΕσωτερικώνΣτοιχεία για την ουσία στην οποία εκτέθηκε ο πρώην Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ, έχουν οι βρετανικές Αρχές, όπως δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Αμπερ Ραντ προσθέτοντας ότι η βρετανική αστυνομία θα κάνει σχετική ανακοίνωση εντός της ημέρας.





Ο Σεργκέι Σκρίπαλ, 66 ετών, και η κόρη του Γιούλια , 33 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού βρέθηκαν την Κυριακή αναίσθητοι κοντά σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας.

«Γνωρίζουμε περισσότερα για την ουσία και η αστυνομία θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις το απόγευμα για να γνωστοποιήσει ορισμένα από τα στοιχεία», δήλωσε η Ραντ στους δημοσιογράφους μετά την υπουργική συνεδρίαση με θέμα το περιστατικό.

Το τελευταίο σενάριο είναι ο 66χρονος Ρώσος να ψεκάστηκε με την άγνωστη ουσία που τον έριξε αναίσθητο. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η κατάρρευση του Σκρίπαλ αλλά και της κόρης του ήταν τόσο ταχεία. Το ίδιο σενάριο αναφέρει ότι η Γιούλια, η κόρη του Σκρίπαλ, ήταν «παράπλευρη απώλεια» όταν προσπάθησε να βοηθήσει τον πατέρα της με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με την άγνωστη ουσία.

Ένα δεύτερο σενάριο θέλει τον Σκρίπαλ να έχει πιει ένα ποτό στο οποίο κάποιοι είχαν ρίξει την άγνωστη ουσία όταν αυτός επισκέφθηκε παμπ μαζί με την Γιούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου