Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - Κατασχέτει τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων δημοτών

ΣΟΚ-Σε κατασχεσεις τραπεζικων λογαριασμων εκατονταδων πολιτων εχει προχωρησει ο δημος Σπατων-Αρτεμιδας![Εγγραφα]
Τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων δημοτών των Σπάτων και της Αρτέμιδας, έχει δεσμεύσει η Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου, προφανώς μετά από εντολή του δημάρχου Δημήτρη Μάρκου, δημιουργώντας σοβαρότατο ηθικό και κοινωνικό ζήτημα!
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας προχώρησε, μέσα στο 2017, στην εντολή για κατασχέσεις, με επιστολές που απέστειλε και προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες δηλαδή την Alpha Bank, τη Eurobank, την Εθνική Τράπεζα και την Πειραιώς, για 1200 πολίτες, δηλαδή 100 ανά μήνα.

Όμως ο δήμος δεν σταμάτησε εκεί αλλά προχώρησε σε ανάλογες κατασχέσεις και για 300 ακόμη πολίτες τους πρώτους δύο μήνες του 2018, δηλαδή 150 κάθε μήνα!

Τα σχετικά έγγραφα του Τμήματος Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου φέρουν τον τίτλο «Αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου» και επικαλούνται ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών αλλά και συγκεκριμένα άρθρα του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Έτσι, όπως αναφέρεται στα κατασχετήρια, οι τράπεζες οφείλουν να καταβάλλουν τα κατασχεμένα χρήματα στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας για την ικανοποίηση των απαιτήσεών του έναντι των ως άνω οφειλετών, «και τούτο υποχρεωτικά εντός προθεσμίας δέκα ημερών»!

Οι πολίτες που έχουν μπει στο στόχαστρο της διοίκησης του Δημ. Μάρκου, βιώνουν έναν απίστευτο εφιάλτη αφού βλέπουν να μην μπορούν να σηκώσουν ούτε ένα ευρώ από τους λογαριασμούς τους σε όποια τράπεζα κι αν τους έχουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας είναι ο δεύτερος δήμος σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετά από αυτόν του Βύρωνα, ο οποίος προχώρησε σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δημοτών του.

Ο Δήμος Βύρωνα είχε πράξει το ίδιο σε βάρος 3.800 δημοτών του, τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2017, επικαλούμενος χρέη τους από κλήσεις του Κ.Ο.Κ., συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης, τέλη νεκροταφείου, τέλη φύλαξης οστών, δημοτικά τέλη, καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων κ.ά., προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στην τοπική αλλά σε ολόκληρη την κοινή γνώμη της χώρας.

Μάλιστα λίγες ημέρες αργότερα αναγκάστηκε να ακυρώσει την απόφασή του αυτή!
Παρά την κατακραυγή που είχε ξεσηκώσει τότε η ενέργεια του δημάρχου Βύρωνα και με δεδομένο ότι σε κανέναν άλλο δήμο της χώρας δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου, θεώρησε σωστό να συμβάλει στην οικονομική εξουθένωση των πολιτών του αποδεικνύοντας, δυστυχώς, ότι δεν στέκεται όλος ο κόσμος της αυτοδιοίκησης στο πλευρό των χειμαζόμενων από την οικονομική κρίση πολιτών.

Το notioanatolika.gr, παρά τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του, ρώτησε σχετικά και τον δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρη Μάρκου ο οποίος μας απέστειλε έγγραφη επιβεβαίωση της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου στην οποία μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «επιβολή αναγκαστικών κατασχέσεων εις χείρας Πιστωτικών Ιδρυμάτων»!

Στο ίδιο έγγραφο που φέρει την υπογραφή της προϊστάμενης της Ταμειακής Υπηρεσίας Άννας Μίχα, γίνεται επίκληση της νομοθεσίας που καλύπτει τη συγκεκριμένη κίνηση της διοίκησης του δήμου επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εάν ο δήμος δεν συμμορφωθεί και η αδράνεια είσπραξης συνεχίζεται, οφειλόμενη σε δόλο ή βαριά αμέλεια των διοικούντων» τόσο οι αιρετοί όσο και οι υπάλληλοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και στα αρμόδια όργανα!

Βέβαια το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε όλους τους δήμους της χώρας – στους οποίους ισχύει και η ίδια ακριβώς νομοθεσία και τα στελέχη της υπέχουν τις ίδιες ακριβώς ευθύνες - όμως σε κανέναν από αυτούς η δημοτική αρχή αλλά και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων δεν προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση η οποία οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση αφού βλέπουν ενδεχομένως και τον μοναδικό λογαριασμό στον οποίο μπορεί να έχουν ελάχιστα χρήματα για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους να, δεσμεύεται!
Δείτε παρακάτω ένα από τα εκατοντάδες κατασχετήρια του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, στο οποίο το notioanatolika.gr έχει καλύψει τα στοιχεία του οφειλέτη για ευνόητους λόγους:

telkat1
telkat2

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την απάντηση (2 σελίδες) του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας διά του εγγράφου της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου:
ap1
ap2
notioanatolika.gr

5 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΜΗΤΣΟΤΙΠΟΤΑ, ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΛΗΣΤΩΝ. ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ? ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΟΛΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ ΣΕ ΒΟΘΡΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΚΑΛΑ : ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΝΤΙ ΤΑ 650.000ΕΥΡΩ ΓΙΑ 2ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ι.ΤΟΥΝΤΑΣ ΕΝΑΣ ΑΛΗΤΗΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΤΟΥ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΤΥΦΛΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΣΙΓΑΡΑ.

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ 1ΕΚΤ€ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑ.

    Ο ΑΝΤΙ ΤΑ 650 ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ.

    ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ 650 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΟ?
    ΑΥΤΟΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙ 1,700.000€ ΤΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.

    ΟΛΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΠΗΚΑΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ 20-50€ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μετρο της κατάσχεσης χωρίς να υπάρχει ένα κατώτερο χρηματικό όριο ή εισοδηματικά κρητηρια είναι ακραίο. Ετσι μπορεί να κατασχεις τα λεφτα ενός ανεργου που τα έχει για να ζήσει μια γιαγια που τα έχει για αμα της συμβεί κατι κακό. Κατασχεσεις 100-300 και 500 ευρώ δεν έχουν νόημα οταν διαγευγουν εκατομμυρια. Λυπηρό φαινόμενο χωρίς δικαολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου