Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Δύο κοινοπραξίες με ΕΛΠΕ και εταιρείες «κολοσσούς» για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Αιγαίο

Έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον η Energean - Δείτε τα
επιχειρηματικά σχήματα που διεκδικούν τα μεγάλα έργαΤα Ελληνικά Πετρέλαια και οι πολυεθνικές Total, ExxonMobil και REPSOL συμμετέχουν στις δύο κοινοπραξίες που διεκδικούν την παραχώρηση των θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων, ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).





Αντίθετα, δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον η Energean, από την αίτηση της οποίας ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την περιοχή του Ιονίου.

Σήμερα έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με την ΕΔΕΥ οι προτάσεις είναι:
Α. Κοινοπραξία Total - ExxonMobil - ΕΛΠΕ για Δυτικά και Νοτιοδυτικά Κρήτης και

Β. Κοινοπραξία Repsol - ΕΛΠΕ για το Ιόνιο.

«Η διαδικασία υποβολής προσφορών κύλησε ομαλά, τηρουμένων όλων των νόμιμων προϋποθέσεων.Η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει με γοργό ρυθμό στην αξιολόγηση των υποβληθεισών προσφορών, με σκοπό την εισήγησή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάδειξη του Επιλεγέντος Αιτούντος των προς παραχώρηση περιοχών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ Ι. Μπασιάς δήλωσε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι εφικτό η διαδικασία αξιολόγησης να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο.

Σημειώνεται ότι η REPSOL που κατέθεσε την πρόταση για το Ιόνιο από κοινού με τα ΕΛΠΕ, είναι συνέταιρος της Energean στις λοιπές παραχωρήσεις της Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου