Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΧΥΤΑ Γραμματικού: Συζητείται στις Βρυξέλλες, πορείες από τους κατοίκους

Πορείες διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι κάτοικοι του Γραμματικού, καθώς την Τετάρτη 21/3/2018 συζητείται στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα της κατασκευής του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ/ΟΕΔΑ Γραμματικού – Μαραθώνα.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη συζητείται η αναφορά με αριθμό 0573/2011 του Κωνσταντίνου Παπαδιγενόπουλου, συνοδευόμενη από 2.220 υπογραφές, σχετικά με σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις στην έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την προτεινόμενη τοποθεσία υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού.




Αξίζε να αναφερθεί ότι την ίδια μέρα θα συζητηθεί και άλλη αναφορά του Κ. Γκίκα με αριθμό 1710/2013 σχετικά με τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Μαθητική πορεία στον Τύμβο Μαραθώνα







Σχετικά με τις πορείες διαμαρτυρίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συλλόγων:

«Οι σύλλογοι:

• Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα
• Σύλλογος παραλίας Σέσι ο «Παν»
• Κέντρο Βιωσιμότητας & Προστασίας του Περιβάλλοντος ΒΑ Αττικής
• Ομάδα πολιτών «Εν Δράσει»

και πολίτες, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του ΧΥΤΑ δείχνοντας έτσι πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα να λειτουργήσει αυτό το άκρως επικίνδυνο και καταστροφικό έργο, για το περιβάλλον αλλά και την υγεία όλων των πολιτών της ΒΑ Αττικής.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια θα ενωθεί με την πορεία διαμαρτυρίας που θα κάνουν οι μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Μαραθώνα.

Η πορεία των μαθητών θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης 21/3, στις 10:00 από τον Τύμβο Μαραθώνα και θα καταλήξει στην πλατεία της Ν. Μάκρης.

Θα είμαστε όλοι εκεί, να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις Βρυξέλλες!
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ!
Ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ/ΟΕΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ – ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ»!

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού
:



Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου