Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ζάεφ: Θα φτάσουμε σε λύση, αν θα σέβεται την ταυτότητά μας

Ζητά «αξιοπρεπή» λύση ο Σκοπιανός - «Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει βήμα, ίσως όχι να λυθεί
μέχρι τέλους» λέει τώρα για την επίσκεψη Κοτζιά - «Οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα»Αισιόδοξος για λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, υπό την προϋπόθεση να είναι αξιοπρεπής και να σέβεται τα θέματα της ταυτότητας, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, στα Σκόπια και τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.





«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση και είμαι αισιόδοξος, αν σε αυτό λάβουμε υπόψη ότι η λύση θα είναι αξιοπρεπής και θα σέβεται θέματα που άπτονται της ταυτότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, επαναφέροντας με έμμεσο τρόπο την αξίωσή του για σεβασμό της δήθεν μακεδονικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, τόσο η επίσκεψη Κοτζιά, όσο και οι συναντήσεις υπό τον Αμερικανό διπλωμάτη, συνιστούν ευκαιρία να πλησιάσουν οι δύο πλευρές πιο κοντά στην επίλυση του ζητήματος. Επίσης, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε αισιόδοξος για λύση στο θέμα του ονόματος. 
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι σημαντικό πώς θα το υποδεχθεί η ελληνική κοινή γνώμη και αν θα είναι αποδεκτό από τους ελληνικούς θεσμούς. «Πιστεύω ότι και για τους Έλληνες πολιτικούς και για τον πρωθυπουργό Τσίπρα είναι σημαντικό πώς αυτό θα γίνει αποδεκτό εδώ, από τους πολίτες της ‘’Μακεδονίας’’, αλλά και πώς θα περάσει από τους θεσμικά όργανα της χώρας μας», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει βήμα, ίσως όχι να λυθεί μέχρι τέλους, αλλά οπωσδήποτε να έρθουμε πιο κοντά, επειδή οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα. Πιστεύω ότι αυτό θέλει να κάνει και η ελληνική πλευρά» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου