Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ρωσία: Ο Αχιλλέας, ένας κουφός γάτος, θα προβλέπει τα αποτελέσματα του Μουντιάλ

O Αχιλλέας θα κάνει τις προβλέψεις του επιλέγοντας την τροφή του ανάμεσα σε πολλά
διαφορετικά κουτιά Ένας κατάλευκος, κουφός γάτος, ο Αχιλλέας, που ζει στο Μουσείο του Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη, θα είναι ο επίσημος «προγνώστης" του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Ρωσία.





"Θα οργανώσουμε μια ειδική συνέντευξη Τύπου και ο Αχιλλέας θα λάβει επίσημη κάρτα εισόδου" στα γήπεδα, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του περίφημου μουσείου, η Μαρί Χαλτούνεν, στο ειδησεογραφικό αθλητικό πρακτορείο R-Sport.

Στα πρότυπα του διάσημου Πάουλ, του χταποδιού που προέβλεπε τις νίκες (και την ήττα απέναντι στην Ισπανία) της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2010, αγγίζοντας με τα πλοκάμια του τη σημαία της χώρας που επρόκειτο να κερδίσει, ο Αχιλλέας α αναλάβει με τη σειρά του να προβλέπει τα αποτελέσματα των αγώνων που θα διεξαχθούν από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου στη Ρωσία.



Το Ερμιτάζ είναι γεμάτο από γάτες που λατρεύουν το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με το R-Sport. Οι γάτες είναι απόγονοι εκείνων που ζούσαν στα Χειμερινά Ανάκτορα από τον 17ο αιώνα, επί Μεγάλου Πέτρου. Σήμερα, περίπου 70 γάτες προστατεύουν το μουσείο από τα ποντίκια, υπό τη φροντίδα μιας ομάδας με επικεφαλής την Άννα Κοντρατίεβα. Στον Αχιλλέα, εξήγησε η Κοντρατίεβα, δόθηκε ειδική άδεια πέρσι, με αποτέλεσμα να βάλει λίγα κιλά παραπάνω, αφού προέβλεψε με επιτυχία τη νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, τη Γερμανία.

Σήμερα ο Αχιλλέας ζυγίζει 4,7 κιλά. Θα κάνει τις προβλέψεις του επιλέγοντας την τροφή του ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά κουτιά. "Είναι κουφός εκ γενετής, για αυτό έχει τόσο οξυμένη διαίσθηση", κατέληξε στο ρεπορτάζ του το R-Sport.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου