Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Μια παρέα από Τουρκάλες νύφες ξεκληρίστηκε στην αεροπορική τραγωδία στο Ιράν

Τραγωδία στην οροσειρά Ζάγκρος όταν συνετρίβη ένα Bombardier Challenger
Έχασε τη ζωή της η κούκλα Μίνα Μπασαράν, κόρη ζάπλουτου επιχειρηματία - Έκαναν
μπάτσελορ - Οι τραγικές ιστορίες της εγκύου Γκιουντογάρ Ούρφα, της Γιασμίν Μπαρούχ Σιλόνι και της διάσημης σχεδιάστριας Λιάνα Χανανέλ, αγαπημένης των Τούρκων celebrities Το γυναικείο μπάτσελορ, σε έναν τούρκικο γάμο λέγεται Kına Gecesi (νύχτα χένας), διότι οι γυναίκες μεταξύ της λοιπής διασκέδασης που επικρατεί κατά τη βραδιά, κάνουν και τατουάζ χένα στο χέρι τους. Κάτι τέτοιο αποτελεί γιορτή, όχι όμως και για τον μεγιστάνα Χουσεΐν Μπασαράν από την Τραπεζούντα, του οποίου η κόρη σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν μερικές μέρες.






Η Μίνα Μπασαράν επισκεπτόταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με φίλες της για να γιορτάσει τον επερχόμενο γάμο της. Το αεροσκάφος είχε πετάξει από το Sharjah των ΗΑΕ, προς την Κωνσταντινούπολη, όταν το μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στα βουνά του Zagros. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή, αλλά το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna είπε ότι τα μαύρα κιβώτια του είχαν ανακτηθεί από την περιοχή.

Το αεροσκάφος ξαφνικά κέρδισε υψόμετρο όντας περίπου 80 λεπτά εν πτήση και έπειτα βυθίστηκε κατά 3.050 μέτρα, πριν εξαφανιστεί από το ραντάρ, σύμφωνα με στοιχεία του FlightRadar24. Ο πιλότος είχε ζητήσει να πετάξει σε χαμηλότερο υψόμετρο λόγω τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isan. 
Η Μίνα, 28 ετών, έφτασε στα ΗΑΕ την περασμένη εβδομάδα. Ενημέρωνε τακτικά το instagram της, το οποίο έχει 65.000 followers, με φωτογραφίες από το πάρτι. Η τελευταία φωτογραφία έδειξε οχτώ γυναίκες ντυμένες με ροζ και άσπρη ρόμπες σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι.

Η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε ότι 11 σώματα είχαν ανακτηθεί από τα συντρίμμια - οκτώ επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος. Το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας δήλωσε ότι θα στείλει μια ομάδα ανακριτών στη σκηνή.

Τραγωδία χτύπησε και τις οικογένειες των υπόλοιπων κοριτσιών. Όπως ανακοινώθηκε μερικά από τα πτώματα ήταν καμμένα. Τρεις φίλες της Μίνα, η Ζεϊνέπ Τζοσκούν, η Αΐσέ Αντ και η Σινέμ Ακάι, είχαν ενημερώσει γνωστούς και φίλους ότι επρόκειτο να παντρευτούν τους επόμενους μήνες. Η Γκιουντογάρ Ούρφα, ήταν η πρώτη Τουρκάλα που έλαβε βραβείο για τη διπλωματική της, κατά την αποφοίτησή της από το Ινστιτούτο Μόδας της Νέας Υόρκης. Ήταν έγκυος. Η Γιασμίν Μπαρούχ Σιλόνι ήταν σχεδιάστρια κοσμημάτων και... έγκυος. Η Λιάνα Χανανέλ διάσημη σχεδιάστρια μαγιό και αγαπημένη των Τούρκων celebrities, πριν τέσσερις μήνες είχε γεννήσει ένα κοριτσάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου