Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Δήμος Λαυρεωτικής: Σε τελική ευθεία όλα τα μεγάλα έργα του

Ξεκινούν οι διαδικασίες για σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Λαυρεωτικής και της Περιφέρειας Αττικής, μετά από μία προαπαιτούμενη περίοδο ωρίμανσης μελετών υπηρεσιών, έργων και προμηθειών.
Στη συνέχεια ακολουθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την έναρξη των έργων.




Συγκεκριμένα, χθες 8/3/2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου «Οδοποιία Δήμου Λαυρεωτικής» συνολικού προϋπολογισμού 5.200.000,00€ (με ΦΠΑ).

​Το έργο αφορά συντήρηση υφιστάμενου οδικού δικτύου και ασφαλτόστρωση χωματόδρομων εντός και εκτός σχεδίου, θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Λαυρεωτικής και θα εκτελεστεί από την Τεχνική του Υπηρεσία. Το συνολικό μήκος των συντηρούμενων οδών είναι 49.482 μέτρα. Περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις ανάλογα με την υφιστάμενη κατάσταση του δρόμου και σύμφωνα με τις ανάγκες φορέων και κατοίκων:

  • χωματόδρομοι σε εκτός σχεδίου περιοχές που θα ασφαλτοστρωθούν
  • 
συντήρηση ασφαλτοστρωμένων οδών
  • 
τσιμεντόδρομοι που θα ασφαλτοστρωθούν
  • 
τσιμεντόδρομοι μεγάλης κλίσης που θα αποκατασταθούν
  • 
χωματόδρομοι εντός αρχαιολογικών περιοχών που θα συντηρηθούν
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου Λαυρεωτικής σε αστικές και εκτός σχεδίου περιοχές με προτεραιότητα σε συνδετήριους δρόμους οικισμών, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε τα εξής: 
«Θα μεριμνήσουμε ιδιαίτερα για την επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να μπουν σε τροχιά εκτέλεσης, όλα τα έργα που έχουν σχεδιαστεί από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΤΗΛ. Δεσμευόμαστε για συνεχή ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των έργων μέσω σχετικών δελτίων τύπου. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά την Περιφερειάρχη κα. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κο. Πέτρο Φιλίππου. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου