Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Σε «ελεύθερη πτώση» τα κρυπτονομίσματα

Σε «ελεύθερη πτώση» τα κρυπτονομίσματα
Bitcoin και altcoins βουτάνε σχεδόν 10% υπό το φόβο κυβερνο-επιθέσεων σε κορυφαίο ανταλλακτήριο
Μαζικό sell-off επικρατεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP κλπ να βουτάνε σχεδόν 10%.




Το Bitcoin υποχώρησε και πάλι κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 δολαρίων, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς (market cap) συρρικνώθηκε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια. Να σημειωθεί ότι μόλις πριν δύο μήνες το cap ήταν το διπλάσιο (800 δισ. δολάρια), ενώ έκτοτε η αγορά καταγράφει εξαιρετικά ισχυρή διόρθωση.

Αφορμή για τη σημερινή βουτιά φέρεται να είναι ένα μαζικό κύμα "παραπόνων" σε διάφορα διαδικτυακά forum  όπου πολλοί επενδυτές με καταθέσεις στο Binance, ενός εκ των κορυφαίων ανταλλακτηρίων για κρυπτονομίσματα, δηλώνουν πως καταγράφονται ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς δίχως την άδεια τους. Πολλοί εξ αυτών αναφέρουν πως όλα τους τα altcoins μετατράπηκαν σε Bitcoins.

Εν μέσω φημών ότι το ανταλλακτήριο έχει δεχθεί κυβερνοεπίθεση, η εταιρεία έχει αναστείλει τις αναλήψεις.
«Ερευνούμε τις αναφορές ότι κάποιοι χρήστες έχουν προβλήματα με τα κεφάλαια τους. Η ομάδα μας γνωρίζει και ερευνά το ζήτημα αυτή τη στιγμή» έγραψε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reddit την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, το ανταλλακτήριο παραγώγων κρυπτονομισμάτων BitMEX ανακοίνωσε ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες να συνδεθούν στην πλατφόρμα της και ότι διερευνά το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου