Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ο Claudio Descalzi στρέφει την ΕΝΙ προς τη Μέση Ανατολή

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία Eni SpA, η οποία αποτελεί μια από τις κορυφαίες του κόσμου
στον τομέα και ήταν από τις πρώτες που σχεδίασαν τις έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, κέρδισε δικαιώματα για την άντληση πετρελαίου







σε δύο μπλοκ κοντά την ακτή του Αμπού Ντάμπι και πώλησε μερίδιο στη Zohr , την εταιρεία- γίγαντα στους τομείς του πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αιγύπτου, μια συμφωνία που περιλαμβάνει συνδυασμένες πληρωμές ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Abu Dhabi National Oil Co. απένειμε στην Eni μερίδιο 10% στα κοιτάσματα πετρελαίου Umm Shaif και Nasr στον Περσικό Κόλπο για πληρωμές ύψους 575 εκατ. δολαρίων, ανέφεραν οι εταιρείες. Η Eni, που εδρεύει στη Ρώμη, θα λάβει επίσης 5% της συμμετοχής στην κατάθεση Lower Zakum για 300 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Claudio Descalzi, αναφερόμενος στην προοπτική εξορύξεων στην Κύπρο, που όμως απομακρύνθηκε λόγω της όξυνσης εκ μέρους της Τουρκίας, είχε πει ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στο κοίτασμα «Καλυψώ» της κυπριακής ΑΟΖ, ενδεχομένως να ξεπερνούν τα 6 με 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.
Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο η ποσότητα να είναι μικρότερη, προσθέτοντας πως αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς ποσότητες. O κ. Descalzi ανέφερε χαρακτήρισε τις γεωτρήσεις στο «Καλυψώ» ως μία καλή ανακάλυψη, η οποία αξίζει περαιτέρω γεωτρήσεων.
Τώρα, στρέφει την προσοχή του προς τη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο τα Εμιράτα και την Άιγυπτο σε μια προσπάθεια η ΕΝΙ να παραμείνει αντάξια της φήμης, του κύρους αλλά και του κύκλου εργασιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου