Κυριακή 1 Απριλίου 2018

4 πράγματα που οι γυναίκες με τέλεια επιδερμίδα δεν θα έκαναν ποτέ

Αν θες να αποκτήσεις και εσύ τέλεια επιδερμίδα, τώρα ξέρεις τι (δεν) πρέπει να κάνεις.

Δεν θα πείραζαν τα σπυράκια τους
Ναι, ακόμα και εκείνες με τέλεια επιδερμίδα βγάζουν σπυράκια πού και πού. Η διαφορά βρίσκεται στο πώς το αντιμετωπίζουν:




Το ξέρουμε ότι μπαίνεις σε πειρασμό να τα πειράξεις, νομίζοντας πως θα τα ξεφορτωθείς νωρίτερα, αλλά έτσι κινδυνεύεις από μολύνσεις, ερυθρότητα, σημάδια και φλεγμονές που με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ πιο σημαντικά προβλήματα. Εκτός αυτού, οι γυναίκες που προσέχουν την επιδερμίδα τους δεν απλώνουν πάνω στα σπυράκια προϊόντα μακιγιάζ που φράζουν τους πόρους, αλλά απλώνουν τοπικά ειδικές κρέμες που τους έχει προτείνει ο δερματολόγος τους.

Δεν θα ξεχνούσαν ποτέ την αντηλιακή τους προστασία
Ναι, ποτέ, ούτε και το χειμώνα. Η αντηλιακή κρέμα θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων σου κάθε πρωί αφού οι UV ακτίνες του ήλιου πολλαπλασιάζουν τα σημάδια και σε αφήνουν εκτεθειμένη σε πολύ σοβαρές παθήσεις του δέρματος. Οι ακτίνες UVA έχουν την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε καταλαβαίνεις πως είναι απαραίτητο να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο.

Δεν θα ακουμπούσαν αντικείμενα πάνω στο πρόσωπό τους
Τα χέρια τους, την οθόνη του κινητού τους (για να μην ακουμπούν τα μικρόβια στο μάγουλο), και οτιδήποτε άλλο απαιτεί επαφή με το πρόσωπό τους φροντίζουν να το κρατούν σε κάποια απόσταση για να αποφύγουν τα βακτήρια από τις επιφάνειες που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και μολύνσεις.

Δεν θα έπιναν καφέ με το που ξυπνούσαν
Τις περισσότερες φορές που ξυπνάμε, αισθανόμαστε αφυδατωμένες γεγονός που κάνει την επιδερμίδα να μοιάζει θαμπή και ξηρή, με πιο έντονες τις γραμμές στο πρόσωπο. Ο καφές σε αφυδατώνει ακόμα περισσότερο, για αυτό προτού ενδώσεις στην αγαπημένη σου δόση καφεΐνης, φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου