Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Εξαπάτησαν 41 άτομα πουλώντας ανύπαρκτα οχήματα

Πρόκειται για παρακλάδι της οργάνωσης που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για παρόμοιες απάτες
Τουλάχιστον 51 πολίτες είχε εξαπατήσει από τον Αύγουστο του 2017 μια σπείρα απατεώνων που διέθεταν προς πώληση ανύπαρκτα οχήματα μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, εισέπρατταν τις προκαταβολές και γίνονταν… καπνός διακόπτοντας κάθε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με τα θύματα.

Πρόκειται για παρακλάδι της οργάνωσης που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για παρόμοιες απάτες. Στην εξιχνίαση της κομπίνας οδήγησε η συστηματική έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ελασσόνας, οι οποίοι χαρτογράφησαν την ιεραρχική δομή και την εσωτερική διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία απάρτιζαν 16 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 19 ως 45 χρόνων, μεταξύ των οποίων έξι Έλληνες ενώ οι υπόλοιποι είναι Βούλγαροι, που χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους κινητά στα στοιχεία άλλων ατόμων.

Οι δράστες αναρτούσαν σε ιστοσελίδες αγοραπωλησιών ή στο facebook για πωλήσεις αυτοκινήτων, δικύκλων, μηχανημάτων έργων, τρακτέρ και άλλων οχημάτων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, έπειθαν τους ανυποψίαστους ενδιαφερόμενους να καταθέτουν προκαταβολή για να τα αποκτήσουν και έπειτα διέγραφαν την αγγελία πώλησης του οχήματος. Σε κάποιες περιπτώσεις, έκαναν οι ίδιοι αγορές οχημάτων στέλνοντας πλαστά τραπεζικά εμβάσματα στους πωλητές και τα μεταπωλούσαν μέσω αγγελίας!

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 51 απάτες και τέσσερις απόπειρες, αλλά και 11 περιπτώσεις πλαστογραφίας σε βάρος συνολικά 41 ατόμων από τα οποία τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν περίπου 82.000 ευρώ. Σε βάρος των 16 που ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος αγνώστων συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες και πλαστογραφίες σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου