Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η Apple διακόπτει την παραγωγή της σειράς AirPort

Η Apple επιβεβαίωσε επίσημα ότι διακόπτει την παραγωγή της σειράς προϊόντων ασύρματης δικτύωσης AirPort.
Η σειρά περιλαμβάνει τα AirPort Express και AirPort Extreme καθώς και AirPort Time Capsule, που ήταν ένα ασύρματος δρομολογητής με σκληρό δίσκο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων.

Το Bloomberg είχε δημοσιεύσει μια έκθεση το 2016 που ανέφερε ότι η Apple σταμάτησε την ανάπτυξη της σειράς ασύρματων προϊόντων της, αν και κάτι τέτοιο δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα από την Apple, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.  Τα προϊόντα θα συνεχίσουν να πωλούνται μέσω όλων των επίσημων καναλιών ωσότου εξαντληθούν τα αποθέματα.
Η σειρά προϊόντων AirPort είναι γνωστή για την ευκολία εγκατάστασης και την αξιοπιστία της. Δεν είναι λίγο εκείνοι που συνεχίζουν να τα αγοράζουν και να τα χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα, παρόλο που η Apple έχει να ανακοινώσει νέες εκδόσεις των προϊόντων από το 2013 όταν και λανσάρισε τα νέα AirPort Extreme και Time Capsule.

Η σειρά AirPort είναι η πιο πρόσφατη από τις σειρές προϊόντων που αποφάσισε να διακόψει η Apple μετά τη σειρά Cinema Display το 2016. Το ζήτημα είναι ότι η Apple τελευταία συνηθίζει να διακόπτει προϊόντα ή  κατηγορίες προϊόντων μόνο αφότου τα έχει αφήσει… στη μοίρα τους στην αγορά για αρκετά χρόνια και χωρίς κάποια αναβάθμιση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι το ίδιο θα συμβεί και με ορισμένα από τα προϊόντα Mac, καθώς ορισμένα από τα μοντέλα δεν έχουν αναβαθμιστεί εδώ και χρόνια και δεν γνωρίζουμε για καμία προγραμματισμένη αναβάθμιση τους στο προσεχές μέλλον.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε: "We’re discontinuing the Apple AirPort base station products. They will be available through Apple.com, Apple’s retail stores and Apple Authorized Resellers while supplies last".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου