Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Απολογήθηκε η ξαδέρφη του Πολάκη για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας

Η αναισθησιολόγος επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό
που θεωρούσε επιστημονικά σωστό


Ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Κρήτης βρέθηκε χθες για να απολογηθεί μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης η αναισθησιολόγος, ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Δεν ήταν όμως η μόνη, αφού για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Η κυρία Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι- ωστόσο δεν πρόλαβε να συμμετέχει στη διαχείρισή του.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» αναφέρουν ότι το Πειθαρχικό εξετάζοντας όλα τα δεδομένα διαπιστώνει πιθανή αμέλεια αλλά όχι βαριά ιατρική αμέλεια, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών.

Τώρα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας των γιατρών, αναμένεται η τελική απόφαση αναφορικά με τις κυρώσεις που θα υπάρξουν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης.


Υπενθυμίζεται ότι η 4χρονη έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 όταν υπεβλήθη σε επέμβαση για να αφαιρέσει τα κρεατάκια από τη μύτη.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου