Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Φίλιππος στο νοσοκομείο

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η επέμβαση στο ισχίο – Δεν παρέστη στη λειτουργία της
Κυριακής του Πάσχα ενώ ακύρωσε δημόσια παρουσία επειδή πονούσε πολύ





Στο νοσοκομείο «Βασιλιάς Εδουάρδος 7ος» στο Λονδίνο νοσηλεύεται από χθες ο πρίγκιπας Φίλιππος, που πρόκειται να υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση στο ισχίο. Το Μπάκιγχαμ διευκρινίζει ότι θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση για το ζήτημα «όταν χρειαστεί».

Ο 96χρονος δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ δεν έδωσε το «παρών» στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα. Εκεί βρέθηκαν η βασίλισσα, ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η πριγκίπισσα Ευγενία, εγγονή της Ελισάβετ Β' και κόρη του πρίγκιπα 'Αντριου και της Σάρα Φέργκιουσον, που συνοδευόταν από τον μνηστήρα της Τζακ Μπρούκσμπανκ.

Επίσης, ο πρίγκιπας Φίλιππος ακύρωσε δημόσια παρουσία του την περασμένη εβδομάδα, λόγω πόνου.

Αποχώρησε από τα βασιλικά καθήκοντα τον Αύγουστο του 2017

Από τον Αύγουστο, ο πρίγκιπας Φίλιππος αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα. Από το 1952 που ενθρονίστηκε η Ελισάβετ μέχρι σήμερα έχει μετάσχει σε πάνω από 22.000 σόλο δημόσιες εκδηλώσεις.

Ωστόσο, δεν απομακρύνθηκε εντελώς από τη δημόσια ζωή, συνεχίζει να συνοδεύει τη βασίλισσα, όποτε ο ίδιος το θέλει, σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις. Παράλληλα, χωρίς να παίζει ενεργό ρόλο, είναι ανάδοχος, πρόεδρος ή μέλος σε 780 και πλέον οργανώσεις.

Τον Ιούνιο του 2017 ο Φίλιππος νοσηλεύτηκε λίγες ημέρες για «λοίμωξη που οφειλόταν σε μια ήδη υπάρχουσα νόσο».

Η Ελισάβετ δεν προτίθεται να παραιτηθεί

Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη μονάρχης παγκοσμίως, η βασίλισσα Ελισάβετ, 91 ετών, δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Ωστόσο, έχει περιορίσει τις εμφανίσεις της με το γιο της, διάδοχο πρίγκιπα Κάρολο, 69 ετών να την εκπροσωπεί σε ολοένα και πιο πολλά ταξίδια στο εξωτερικό. Τη βασίλισσα εκπροσωπούν και οι εγγονοί της, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου