Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΡΕΑ - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Στην συνάντηση (4.4.2018) της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής της πόλης μας προκύπτει ότι οι παραλίες
Κόκκινο Λιμανάκι και Μαρίκες, ο Άγιος Νικόλαος και τμήμα του πάρκου Καραμανλή φεύγουν από τη δικαιοδοσία του ΟΛΡ και του ΤΑΙΠΕΔ και περνάνε στους φυσικούς τους κατόχους. Το δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και την τοπική κοινωνία.

Ως Εξωραϊστικός Σύλλογος Νηρέα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν στη θετική αυτή εξέλιξη, δεν πρόκειται όμως προς το παρόν να πανηγυρίσουμε και να μιλήσουμε για δικαίωση. Πρώτα απ’ όλα θα περιμένουμε και την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας με τις σχετικές αποφάσεις από τα Δ.Σ. του ΟΛΡ και του ΤΑΙΠΕΔ. Και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την παραχώρηση του συνόλου, όχι μόνο των παραλιών, αλλά και της ακτογραμμής που δεν σχετίζεται με λιμενικές δραστηριότητες, στο δήμο και στους πολίτες της Ραφήνας. Μόνο έτσι θα αποκτήσει η τοπική κοινωνία ενα νέο πόλο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αντάξιο της φυσικής ομορφιάς της πόλης μας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Ραφήνας να συμβάλλουν, ο καθένας από τη θέση του και ανάλογα με τις δυνατότητες του, στη συνέχιση των διεκδικήσεων μας.

Ιδιαίτερα για την παραλία Μαρίκες – καύχημα και καμάρι για εμάς που την υπερασπιζόμαστε και μεγάλη αγάπη για τους χιλιάδες φίλους της από κάθε γωνιά της Αττικής – θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να παραμείνει ανοικτή και φιλόξενη. Και να διατηρήσει αναλλοίωτο το φυσικό περιβάλλον και την ιδιαίτερη ομορφιά της, ως δώρο για την επόμενη γενιά.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΡΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου