Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Εξαφανίστηκε το δέντρο που φύτεψαν ο Μακρόν και ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ένα μεγάλο μυστήριο ή ένα μεγάλο μυστικό; Τι από τα δύο ισχύει; Σε κάθε περίπτωση, πέντε ημέρες μετά την επίσκεψη του ζεύγους Μακρόν στην Ουάσιγκτον, εξαφανίστηκε
μυστηριωδώς το δέντρο που έκανε δώρο ο Γάλλος πρόεδρος στον Αμερικανό ομόλογό του και το οποίο φύτεψαν μαζί στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Την αποκάλυψη έκανε γνωστός φωτογράφος του BBC, ο οποίος έσπευσε να τραβήξει μερικά πλάνα από το δέντρο που μεταφέρθηκε από τη Γαλλία, προκειμένου να συμβολίζει την αμερικανογαλλική φιλία. Με μεγάλη του έκπληξη, αντίκρισε ένα... κενό! Για την ακρίβεια, το δέντρο που φύταψαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμανουέλ Μακρόν έλειπε και στο σημείο που το είχαν φυτέψει υπήρχε ένας λάκκος καλυμμένος με φρέσκο χώμα, χωρίς χορτάρι!




tree77

Το συγκεκριμένο δέντρο είχε ιδιαίτερη σημασία για πολλούς λόγους. Πρώτα απ' όλα, μεταφέρθηκε με μεγάλη επιμέλεια από τη Γαλλία, προκειμένου να ριζώσει στον Λευκό Οίκο ο συμβολισμός της φιλίας μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας. Δεύτερον, το δέντρο προερχόταν από μία ιστορική τοποθεσία στη Γαλλία και συγκεκριμένα το πεδίο που διεξήχθη η μεγάλη μάχη του Δάσους Μπιλό, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μία μάχη στην οποία έδωσαν τη ζωή τους πάνω από 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες, προκειμένου να υπερασπιστούν τους συμμάχους τους.

Επίσημη εξήγηση για την εξαφάνιση του δέντρου που έκανε δώρο το ζεύγος Μακρόν, δεν δόθηκε. Κυκλοφόρησαν, ωστόσο, ορισμένα σενάρια. Μία εκδοχή είναι η εξής. Επειδή το δέντρο αυτό έχει μεγαλώσει σε διαφορετικό κλίμα, μεταφέρθηκε σε ειδικό θερμοκήπιο, προκειμένου να προσαρμοστεί και να το επαναφέρουν τον Οκτώβριο.

Αν και η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί είναι έντονη, η μοναδική επίσημη αντίδραση από τον Λευκό Οίκο ήταν η εξής: «Το δέντρο τα πηγαίνει καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου